«Володь, починається політика, вибори!», - сесія вирішила не виділяти грошей депутатам

А саме - 25% з перевиконання бюджету

Депутатам не виділятимуть 25% коштів з перевиконання бюджету. Нагадаємо, що на минулій сесії обласні владці проголосували за проект  рішення, яке підготував Володимир Ковальчук.

Сказати, що ми сьогодні перетворимося на чийсь філіал, то це не сказати нічого. Якщо є рішення проголосоване, яке пройшло всі комісії, сесії, є практика роботи інших областей - Житомирської. Те, що вноситься питання – це є ганебною політикою. Нехай спершу депутатський корпус відчує роботу 25%, а тоді буде вирішувати. Скасовувати відразу, як ви подали до суду – це ще одна ганебна практика.

Рівненська ОДА подала на рішення депутатів до суду. Голова ОДА Олексій Муляренко нагадав депутатам на сесії напередодні – чому:

Треба нормально готувати проект. ОДА дійсно подала до суду на рішення, яке подав пан Ковальчук, фактично ввівши в оману депутатів. Адже рішення фактично виконати неможливо. Воно суперечить нормам Бюджетного кодексу України, де прописано, на які видатки можуть спрямовуватися бюджетні кошти. Цей проект рішення є в принципі популістичним. Володь (до Ковальчука), починається політика, вибори.

Теж саме підтвердила й керівник департаменту фінансів Лідія Біляк:

Є норми Бюджетного кодексу, згідно з якими треба подавати зміни до бюджету. Тому ми й подали до суду. Суддя теж має ознайомитися з усіма статтями. Щодо областей, де виконуються такі ж рішення – вони діють на свій розсуд. У нас таких норм немає.

Володимир Ковальчук своєю чергою заявив, що депутати не хочуть сприяти розвитку області. Ці гроші, за словами Ковальчука, мали б іти на благоустрій районів.

Вчора сесія облради ухвалила інший проект рішення – про відміну рішення попередньої сесії щодо виділення коштів з обласного бюджету.

Депутат Василь Кльоп пояснив, чому вирішив зареєструвати проект рішення про скасування виділення коштів для депутатів:

Якщо чекати рішення суду, ми маємо "заморозити" ці кошти. Якщо їх "заморозити", то їх просто не використають. Не будуватимуться дороги, садочки.

За рішення проголосували більшість депутатів. Голова облради Олександр Данильчук сказав, що питання закрите.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень