Власники євроблях можуть отримати компенсацію: в чому заковика

У якому випадку їм варто добиватися повернення коштів

Власники євроблях можуть розраховувати на компенсацію, якщо під час розмитнення оціночну вартість їх автомобіля завищили.

Про це розповів юрист Роман Казачук, який провів власне розслідування, передає Today.ua.

Так, адвокати отримали від деяких нардепів документи, які начебто підтверджують, що завищення вартості авто моніторинговою групою в окремих випадках «могли бути незаконними».

Для того, щоб звернутися до суду і доводити протиправність дій митниці в особі моніторингової групи, яка незаконно завищувала вартість авто, у зв'язку з чим вами були надмірно сплачені митні платежі, потрібно зібрати певну доказову базу, - зазначив Роман Казачук.

Інакше кажучи, для компенсації коштів через суд потрібно підготувати певний пакет документів.

Крім того, за словами юриста, через суд, ймовірно, можна буде повернути і частину митних зборів, на яку завищили вартість авто.

Тобто, якщо євробляху придбали за 1 тисячу євро, а на митниці її оцінили у 3 тисячі євро, то повернути гроші через суд реально буде саме від цієї різниці.

Таку компенсацію можна буде отримати, адже оцінку євроблях проводили за допомогою інтернет-каталогів, каже юрист. Серед них - Schwacke, за наказом ДФС, але без узгодження документу з Мін’юстом.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень