Завтра починають штрафувати за «євробляхи»… до вересня

У вересні збиратиметься Верховна Рада

З завтрашнього дня євробляхарів штрафуватимуть за нерозмитнені автівки. За прострочення з розмитненням більш ніж на 30 днів потрібно буде заплатити 170 тисяч гривень, за кермування євробляхою – 8,5 тисяч, якщо спіймають повторно – ще 17 тисяч. З цього приводу активісти «АвтоЄвроСили» збиралися сьогодні на площі перед Рівненською ОДА.

Регіональні осередки таким чином підтримують сьогоднішній круглий стіл в міністерстві інфраструктури. Мета засідання керівництва «АвтоЄвроСили», урядовців і керівництва митної служби – це вирішити, що робити зі штрафами. Активісти у Рівному чекають на результати засідання, говорить лідер «АвтоЄвроСили Рівне» Руслан Левчик:

Верховної Ради ще немає, але вступає в дію закон, який каратиме за керування автомобілями на іноземній реєстрації. В адміністрації президента нас запевнили, що рішення буде позитивним, але якщо ні, то будемо перегруповуватися та вирушати на Київ.

 Як пояснив нам заступник керівника управління Митної служби області Іван Іванов, остаточне рішення щодо відтермінування штрафів може ухвалити лише Верховна Рада. Утім перше робоче засідання парламенту відбудеться ще не скоро.

Зауважимо, що на круглому столі у Києві вирішили відтермінувати рішення щодо штрафів. За словами керівництва Мінінфраструктури та Митної служби, потрібно напрацювати відповідний законопроект, який буде справедливим і щодо євробляхарів, і щодо держави.

Скриншот із відеотрансляції на сторінці АвтоЄвроСили у Facebook.

Згодом голова АвтоЄвроСили Олег Ярошевич пояснив під час прямої трансляції, що:

На сьогоднішній день вирішили, що в перших рядах буде проголосований законопроект президента щодо відтермінування. Поки що ми маємо дотримуватися норм закону та почекати до першого засідання.

Як пояснює голова АвтоЄвроСили, за законопроєкт мають проголосувати, як за невідкладний на першому засіданні Верховної Ради 9-го скликання 29 серпня.

У той же час писатиметься новий закон. Вже сформовано робочу групу з представників влади та громадськості. Вони розроблятимуть ідеальну формулу закону, яка буде зручною і комфортною для громадян і дасть змогу наповнювати бюджет, адже це бюджетотворний закон.

 

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень