Суддя у Рівному відмовився від справи власника мастифів Бойка

Чоловік хоче від держави великої компенсації - 25 мільйонів гривень

Скандально відомий рівненський підприємець Юрій Бойко хоче відсудити у держави більше 25 мільйонів гривень.

Підприємець позивається до Регіонального відділення Фонду держмайна України у Рівненській області.

На першому засіданні у Господарському суді області представник позивача, адвокат Ігор Діонісьєв, пояснив, у чому суть позову:

Держава не має права не повертати кошти, отримавши назад акції, які вона раніше продала підприємству. Це в районі 25 мільйонів гривень. В жодній державі світу немає такого закону, який би дозволив державі отримати і акції, і гроші за них. У нас є всі докази і всі обставини справи свідчать про те, що цей позов є підставним.

Представники Регіонального відділення Фонду держмайна в області вважають, що позивач, будучи гендиректором ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод», спеціально довів підпримєство до банкрутства.

Відповідачі запевнили, що сума, про яку йдеться, занадто велика.

Також представниця фонду держмайна в області Ольга Кириченко клопотала про колегіальний розгляд справи:

Враховуючи те, що у цій справі відповідачем є регіональний фонд держмайна в області, який є не прибутковою організацією, яка фінансується із державного бюджету, а також те, що ціна позову є досить суттєвою, це 25 мільйонів 562 тисячі 582 гривні, фонд просить розглядати справу колегіально. Зауважимо, що в разі задоволення позову ця сума буде стягуватись із державного бюджету.

Суддя Господарського суду Віктор Марач відмовив у клопотанні про колегіальний розгляд справи. Також він відмовив у клопотанні про відвід судді. Втім завершив судове засідання так:

Суд виносить ухвалу про зупинення провадженя у справі і передає справу до канцелярії для автоматизованого розподілу та визначення судді, який буде вивчати справу. 

Тож до розгляду суті справи на першому засіданні, 18 січня, суд не дійшов.

Суддя Віктор Марач передав матеріали справи у канцелярію господарського суду. Там автоматично оберуть нового суддю та час, коли розглядатимуть справу по суті.

Нагадаємо, територію Радіозаводу у Рівному хочуть звільнити від розплідника собак, який тут облаштував Юрій Бойко. Нині вирішенням цієї справи зайнялись навіть у РОДА. Там пояснюють, що вже знайшли інвестора, який хоче створити на території заводу підприємство і забезпечити тисячу робочих місць.

Стежте за новинами на сторінках Радіо Трек у Facebook та Telegram  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень