Влада піариться, а стадіон у Рівному будують в борг? Йдеться про 140 млн грн

Підрядник шокував заявою

Скрін з відео Дмитра Поворознюка, який знімає серіал "Футболіст".
Скрін з відео Дмитра Поворознюка, який знімає серіал "Футболіст".

Готовність рівненського стадіону «Авангард» становить 65%. Реконструкція триває там вже 4-й рік. Про готовність звітували й у мерії, й в ОДА. Втім директор фірми-підрядника реконструкції «Фіалки» Юрій Фалко заявив, що будівництво триває у борг. Сума, яку заборгували підрядникам – понад 140 млн грн, розповів Юрій Фалко під час засідання Наглядової ради футбольного клубу «Верес».

Попри відсутність фінансування з міського та державного бюджетів, упродовж зими на стадіоні тривали різні види робіт.  

Зокрема, завершили роботи з облаштування фасаду східної трибуни, встановили табло, закінчили опоряджувальні роботи на західній трибуні та на 95% на східній, в офісних приміщеннях на другому поверсі встановили скляні перегородки.

 

Планують запустити котельню.

Юрій Фалко заявив, що через несприятливу погоду не провели благоустрій навколо стадіону, але мають намір це зробити, як тільки потепліє.

 - Ми зайшли у більш ніж на 140 мільйонів гривень у борг по роботах.

 

Ми боргуємо нашим постачальникам за матеріали, ми боргуємо заробітну платню будівельникам, ми боргуємо субпідрядним організаціям.

 

Наприклад, 90% сидінь вже встановили, за них ми боргуємо понад 10 мільйонів гривень.

 

У зв’язку з цим серйозні перемовини у нас йдуть щодня, – розповів директор «Фіалки» Юрій Фалко.

Нині потрібні гроші на закупівлю обладнання, придбання освітлювальних приладів. Освітлювальні щогли вже приїхали, їх теж будуть встановлювати у борг.

 - Якщо не буде коштів, введення стадіону в експлуатацію буде неможливим, бо при підписанні акту введення в експлуатацію обов’язкова умова – щоб замовник розрахувався з підрядником, – говорить Юрій Фалко.

Замовником реконструкції стадіону «Авангард» є управління капітального будівництва Рівного.

Оголошений нині кошторис реконструкції – 500 мільйонів гривень.

 

За 3 роки Рівнерада виділила на «Авангард» 160 мільйонів гривень, ще 100 мільйонів гривень торік виділили з держбюджету.

Фото - РОДА
Фото - РОДА

Цьогорічне фінансування реконструкції «Авангарду» Рівнерада планує розглянути під час розподілу капітальних видатків. Імовірно це відбудеться у березні, повідомляє Суспільне.

Домашні матчі осінньої частини чемпіонату Української прем’єр-ліги рівненський «Верес» проводив у Луцьку. Гратимуть там рівняни й навесні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень