Включайся в шкільне життя у Польщі: чи має успіх рекламна кампанія для українців?

Вона стартувала у польських містах з 16 серпня

Рекламна кампанія для українців у Польщі

Повідомлення «Включайся в шкільне життя у Польщі» напередодні нового навчального року лунало звідусіль: з LED-екранів, бордів, сітілайтів, ЗМІ, сторінок у соцмережах тощо.

Кампанія розрахована на 2,5 мільйони вимушено переміщених осіб, українських мам, які стикаються з великою кількістю особистих і соціальних бар’єрів, таких як стрес, мовний бар’єр, обмежені фінансові можливості тощо.

Легкий доступ до інформації, на думку організаторів гарячої лінії та комунікаційної кампанії, має збільшити кількість дітей, які підуть цієї осені до школи в Польщі.

Польським вчителям навіть порадили звернути увагу на зміст української шкільної програми

А Міністр освіти й науки Польщі Пшемислав Чарнек подякував педагогам за навчання дітей та молоді з України.

Чиновник нагадав, що учнів з України приймають до державних шкіл, виховують і навчають на тих самих умовах, що й польських.

У своєму листі Міністр освіти й науки представив як системні рішення, які були запроваджені в минулому навчальному році, так і ті, що діють з 1 вересня 2022 року. Серед них, зокрема, зміни у розподілі понаднормових годин, можливість створення підготовчих відділень у спортивних школах або можливість додаткового безкоштовного вивчення польської мови.

Чи має успіх інформаційна кампанія?

За даними польського уряду, школи сусідньої держави відвідує 185 тисяч учнів з України.

Це на 7 тисяч школярів менше, ніж було минулого навчального року.

Поляки розраховували, що протягом навчального року 2022/2023 тамтешні школи приймуть близько 300 дітей-біженців з України.

Своєю чергою, дані Міністерства цифровізації Польщі свідчать, що номер PESEL отримали 425 тисяч українських дітей.


Зі вказаної статистики випливає, що більшість українських школярів все ж продовжують навчатися дистанційно в українських школах.



 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень