Військові аналітики представили 5 сценаріїв розвитку війни в Україні: коли все завершиться

Немає іншого виходу, окрім поразки росії

Війна Росії з Україною вступає в другий календарний рік. BBC розпитало військових аналітиків, як, на їхню думку, розвиватимуться подальші події.

Чи може війна завершитися наступного року та як - на полі бою чи за столом переговорів? Чи це може тривати до 2024 року?

 

«Весняний наступ Росії буде ключовим»

Серед варіантів розвитку подій у російській війни наступного року - те, що росія проведе вирішальний наступ, зокрема на Донбасі, результат якого стане ключовим. Водночас обом сторонам необхідна перерва.

- Ніколи не можна виключати можливості того, що Київ розпочне неочікуваний новий наступ. Єдина перспектива - коротке та нестійке припинення вогню. Путін дав зрозуміти, що не зупиниться. І Україна дала зрозуміти, що боротиметься, - наголосили у виданні.

 

«Україна відвоює свою землю»

Не пізніше весни 2023 року Україна повністю відновить свою територіальну цілісність, адже є мотивація, рішучість, мужність ЗСУ та українців. А також після років умиротворення російського диктатора путіна Захід усвідомить масштаб історичного виклику, з яким стикнувся.

Мелітополь стане ключовою бойовою точкою впродовж наступних місяців, можливо навіть, тижнів.

- Повернувши Мелітополь, українці легко перейдуть до Азовського моря, фактично відрізавши постачання та зв'язок з Кримом. Капітуляція Росії буде офіційно погоджена на технічних перемовинах після нищівного просування України на полі бою, - йдеться в матеріалі.

 

«Кінця не видно»

Повідомляється, що перспективи переговорів рф з Україною невтішні. Для потенційної мирної угоди необхідно змінити вимоги, хоча б з однієї сторони. 

- На жаль, це й надалі буде довготривала політична, економічна та військова битва рішучості. І до кінця 2023 року вона, швидше за все, ще триватиме, - цитує експерта ВВС.

 

«Немає іншого виходу, крім поразки Росії»

Весь імпульс зараз на боці України. Припускається, що у 2023 році війна закінчиться перемогою нашої країни.

Взимку активність боїв спаде. Українські сили зможуть впоратися з холодами краще, ніж опонент, адже із Великої Британії, Канади та Німеччини надходить зимове обладнання.

 Наприкінці 2023 року Крим буде повністю під контролем та суверенітетом України, хоч може бути й певний вид угоди, що дозволить Росії поступово згортати свою військово-морську присутність в Севастополі.

- Триватиме реконструкція української інфраструктури вздовж узбережжя Азовського моря, включаючи важливі порти Маріуполь і Бердянськ, а відновлення Північнокримського каналу, який перенаправляє воду з Дніпра до Криму, стане ще одним важливим проєктом, який приверне увагу", - вважає військовий аналітик.

 

«Очікуйте більше того самого»

Окупація Луганської та Донецької області продовжиться, але великий російський прорив, як ось наступ з Півдня на Павлоград, із метою оточити українські сили на Донбасі, менш імовірний.

- Найбільш ймовірним є продовження нинішньої тактики - повільне подрібнення українських сил на вузьких напрямках і повільне просування, як у Бахмуті та в районі Авдіївки, з такою ж можливою тактикою в районі Сватового-Кремінної, - наголошують в матеріалі.

Успіх ЗСУ у Сватовому поставив би під загрозу весь Північний фланг лінії російського фронту.

Свої сценарії видання склало послуговуючись твердженнями військових аналітиків. Серед яких науковець і аналітик із Вашингтона Андрій Піонтковський та заступник директора Інституту стратегічних досліджень Британії Майкл Кларк.

Джерело: BBC

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень