Хворих на COVID ніде класти, смертність зашкалює. Пекін прямує до війни? (ФОТО/ВІДЕО)

Пандемія, яка геть виходить з-під контролю Сі

Історично в Китаї вважається, що сила та успішність Імператора напряму пов’язана з тим, як країна за його правління переживає епідемії.

Таке уявлення йде зі стародавніх часів, але не втрачає своєї актуальності й сьогодні: воно, як виглядає, є глибоко укоріненим у свідомості китайців.

Із цим, зокрема, пов’язано й те, що влада Китаю так потужно від самого початку боролася з пандемією COVID-19, а перед наближенням чергового партійного з’їзду оголосила про фактичну перемогу над епідемією.

ОДНАК

Після скасування політики «нульового ковіду» Китай зіткнувся з різким сплеском захворюваності і вже не в змозі стримати стрімкого поширення вірусу. Про це повідомляє EuroNews.

В одному лише Шанхаї та його околицях відкрито близько 3 000 консультаційних центрів, де люди можуть отримати рекомендації з лікування, а також жарознижувальні та знеболювальні ліки.

Це зроблено для того, щоб заспокоїти паніку й показати, що влада налаштована вирішувати проблеми, хоч і більш м'яко, ніж у попередні роки.

Всі шпиталі переповнені, люди отримують крапельниці просто на вулиці під стінами лікарень

Водночас повідомляється, що в країні переповнені лікарні та морги, при цьому реальні цифри хворих та померлих – невідомі.

Лише у Пекіні, за повідомленнями місцевих ЗМІ, половина мешканців перехворіла у грудні на ковід.

Верениці людей, які несуть померлих до крематоріїв

Влада десятимільйонного Ціндао заявила, що в місті щодня реєструється близько півмільйона нових випадків.

Національна комісія охорони здоров'я Китаю з неділі перестала публікувати щоденні дані про захворюваність через сумніви щодо їх надійності.

Так, наприклад, за даними на 23 грудня в цілому по КНР, відповідно до офіційної інформації, зареєстровано 4103 нових хворих.

 

Така розбіжність у цифрах вказує на неточність урядових даних та величезні проблеми, з якими зіткнувся Китай після ослаблення політики щодо Covid-19.

Коронавірус вигукує: "Татусю, я знову вдома..."

МОЖЕ ПОЧАТИСЯ ВІЙНА?

На цьому тлі дехто не виключає, що влада Китаю, аби приховати весь провал своєї політики з приборкання пандемії та проведення поголовної кількаразової вакцинації (яка виявилася малоефективною) може вдатися до агресивних дій проти Тайваню та розпочати війну.

Принаймні Тайвань повідомляє, що сьогодні його повітряний простір вже перетнули 47 китайських винищувачів.

 

Пекін говорить, що: «Це було навчальне відпрацювання удару».

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень