Вітчизняні й іноземні огірки зрівняли в ціні. Чому так сталося?

За рік популярний овоч подорожчав у два рази

На ринках й у супермаркетах вартість огірків практично однакова – не менше 60 грн за кілограм. При цьому іноземні огірки зрівнялися в ціні з вітчизняними. 

Вже кілька тижнів як в продажу з’явилися ранні овочі, але молодих огірків з ґрунту ще не має.

Тож наразі гуртові ціни на тепличні огірки становлять близько 54-57 грн за кілограм. За такими цінами огірки продають на гуртових ринках. При цьому рік тому, у цей же період, огірки коштували близько 25-30 грн за кілограм.

 

Тож за рік огірки подорожчали у два рази. 

Головним чином до подорожчання огірків призвели погодні умови. Березень видався холодним, дощі й снігопади. Й попри те, що огірки вирощують у теплицях – погода на їх вартість все одно впливає. Тобто чим холодніше надворі, тим більше виробникам доводиться витрачати коштів на опалення у теплицях. Крім того, необхідно підтримувати правильний рівень вологості в теплицях.

За даними видання «Сьогодні», прогнози щодо цін на огірки – оптимістичний. Уже цього тижня в Україні почалося потепління, й наразі нових холодів не очікується. 

Отже, пропозиція тепличних огірків на ринку може стрімко зрости вже найближчим часом, і, виходячи з цього, можна припустити, що пік гуртових цін на огірки нинішнього обороту в Україні вже пройдений, – вважають експерти.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень