Вітаміни і мінерали, які допомагають очистити судини

А також перелік продуктів, які їх містять

Поліпшити стан серцево-судинної системи можна за допомогою вживання певних продуктів.

Каша з ячменю допоможе впоратися з холестериновими бляшками та тромбами. Ячмінь містить вітаміни групи В, провітамін А, а також мінеральні речовини, корисні для серця та судин.

Насіння льону також допоможе впоратися з холестериновими бляшками. Ще цей продукт містить корисні жири та клітковину. Його слід вживати для профілактики атеросклерозу та раку грудей у ​​жінок.

Олеїн, що міститься в оливковій олії, зміцнює стінки судин і покращує роботу кишківника. Жирні кислоти запобігають розвитку ожиріння, знижують тиск, виключають ризик розвитку цукрового діабету, виводять із крові зайвий холестерин.

Омега-3 у складі горіхів здійснюють забезпечують профілактику серцево-судинних захворювань, зменшують кількість холестерину у судинах. Також горіхи здатні зміцнювати стінки судин та беруть участь в утворенні крові.

Риба завдяки вмісту жирних кислот захищає організм від атеросклерозу, запобігає інфаркту міокарда, а омега-3 у рибі нормалізує кров'яний тиск, запобігає появі тромбів.

Клітковині у складі бобів виводить шлаки з організму. Регулярне вживання бобів сприяє поліпшенню жовчогінних процесів, нормалізації рівня цукру в крові та позбавленню непотрібного холестерину.

Авокадо запобігає розвитку захворювань судин та серця, насичує організм вітамінами С, Е, В6, омега-3, фолієвою кислотою, міддю.

У складі якісного шоколаду є ефірні олії, які виводять із судин зайвий холестерин.

Систематичне вживання шоколаду здатне запобігти закупорці судин та нормалізувати утворення тромбоцитів. Продукт містить магній, який покращує настрій та підвищує працездатність.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень