ТОП 10 продуктів, які знижують рівень поганого холестерину

Складники продуктів зі списку допоможуть вивести зайвий холестерин

Жирна риба

Відмінна заміна м'яса, їсти її можна близько 2-4 разів на тиждень. Найкраще підійде тріска, камбала, скумбрія, сьомга та морський окунь.

Горіхи

Регулярне вживання 50 г горіхів за добу знижує кількість атеросклеротичних бляшок в організмі на 7%. Додайте їх у кашу або їжте як перекус між сніданком і обідом.

Томати

У цьому овочі міститься лікопен - пігмент червоного кольору, що активно бореться з відкладеннями шкідливого холестерину. У сезон помідорів з ними можна робити салати, а взимку, як варіант, випивати кілька разів на тиждень склянку гарного томатного соку.

Гарбуз

Харчові волокна гарбуза працюють як скраб: виводять з організму зайві токсини, а також забирають із собою надлишок холестерину.

Оливкова олія

Завдяки вмісту ненасичених жирних кислот, олія сприяє виробленню того самого «хорошого» холестерину, який бореться з «поганим».

Бобові

Горох, квасоля та нут містять багато клітковини. Ці продукти будуть гарною альтернативою червоному м'ясу, тому що в них достатньо білка, заліза і вони дуже ситні.

Часник

Цей продукт корисний не тільки для імунітету, він також допомагає привести до норми артеріальний тиск та нормалізувати циркуляцію крові.

Морква

З'їдаючи по 1 моркви на день, можна добре налагодити ситуацію з холестерином в організмі протягом кількох місяців за умови, що з раціону виключені шкідливі продукти.

Шипшина

Напій із шипшини допомагає нормалізувати роботу печінки, завдяки чому вміст «поганого» холестерину скорочуватиметься.

Насіння льону

У їх складі є клітковина, яка допомагає затримувати в травній системі жир і холестерин, внаслідок чого вміст останнього в крові суттєво знижується.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень