Побічна дія статинів, або П’ять природних способів знизити холестерин

І хоча високий холестерин не має симптомів, він подвоює ризик інсультів та серцевих захворювань

Багатьом українцям з підвищеним рівнем холестерину лікарі призначають статини. Проте, ці препарати мають серйозну побічну дію, як то головні болі, м’язові спазми та нудота. Але є й природні засоби зниження холестерину.

Часник

Щоденне вживання декількох зубчиків часнику (не більше чотирьох) дає відчутний ефект зниження артеріального тиску через пів року.

Крім часнику, корисні й інші прянощі – чорний перець, куркума, імбир, коріандр, кориця, які також позбавляють від поганого холестерину.

Клітковина

Клітковина чудово знижує рівень холестерину та допомагає знизити загальний ризик серцевих захворювань. У великій кількості розчинна клітковина міститься у вівсі. Іншими хорошими джерелами розчинної клітковини є фрукти, овочі та бобові.

Глід

Плоди глоду століттями використовувалися для поліпшення здоров’я серця, і наукові дослідження підтверджують його позитивний ефект: глід може знижувати рівень холестерину в крові. Але глід вступає у реакцію з деякими лікарськими засобами, зокрема серцево-судинними препаратами. Тож його треба приймати виключно після консультації з лікарем.

Поліненасичені жири

Це омега-3 та омега-6 жирні кислоти. Споживання цих жирів в помірних кількостях може знизити рівень холестерину. Найкращими джерелами є:

  • волоський горіх,
  • риба: сьомга, тунець і форель,
  • рослинні олії: кукурудзяна, соняшникова.

Але також важливо, щоб в харчуванні дотримувався баланс в споживанні омега-6 жирних кислот і омега-3 жирних кислот. Споживання занадто великої кількості омега-6 жирних кислот може викликати окислювальний стрес.

Мононенасичені жири

Кращі джерела мононенасичених жирів – це

  • авокадо
  • горіхи: мигдаль, бразильські, арахіс
  • різноманітне насіння
  • олії: оливкова, арахісова, кунжутна, соняшникова

Фізична активність

Регулярна фізична активність - це один з найдієвіших підтверджених способів знизити рівень холестерину і загальний ризик серцевих захворювань. Достатньо 30 хвилин на день.

Джерело: dailynews.kyiv.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень