Вірус Зіка визнано глобальною загрозою

ВООЗ оголосила спалах вірусу Зіка надзвичайною ситуацією для країн Латинської Америки і глобальною загрозою світового масштабу

Як пише ВВС Україна, спалах хвороби потребує негайної і солідарної відповіді, заявили у ВООЗ. Експерти організації стурбовані, що вірус поширюється надто швидко і на значні території, а його наслідки - руйнівні.

Вірус Зіка вважають причиною народження тисяч немовлят із недорозвиненим мозком, а деякі країни вже порадили жінкам утримуватися від вагітності допоки спалах вірусу не піде на спад. Цього року, за оцінками ВООЗ, вірусом Зіка можуть заразитися до чотирьох мільйонів людей у Південній і Північній Америці.

Заява ВООЗ ставить спалах вірусу Зіка на один рівень загрози, що й свого часу вірус Ебола. Це означає, що на подолання інфекції мають згодом розпочати дослідження іспрямувати допомогу на боротьбу із хворобою. 

Я нині заявляю, що нещодавнє ґроно випадків мікроцефалії та інших неврологічних аномалій, зареєстрованих у Латинській Америції після схожої низки випадків у Французькій Полінезії у 2014 році, є надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров'я, що викликає міжнародну занепокоєність, - каже Генеральний директор ВООЗ Маргарет Чень.

Минулого тижня ВООЗ створила "надзвичайну команду" у боротьбі з вірусом через його стрімке поширення. Наразі ліків проти вірусу не існує. Єдиний спосіб уникнути захворювання - уникати укусів комарів Aedes, що переносять вірус.

Хворобу вже виявили у 21 країні Карибського басейну, Північної і Південної Америки. 

Вірус Зіка викликає помірне підвищення температури, кон'юнктивіт і головний біль. Водночас найбільшу загрозу вірус несе немовлятам, кажуть дослідники. Саме його вважають причиною народження тисяч дітей із недорозвиненим мозком, чиї матері заразилися вірусом під час вагітності.

Тільки в одній Бразилії від початку жовтня зареєстрували уже близько 4 тисяч випадків мікроцефалії - коли немовлята народжуються із деформованим черепом і меншим від норми мозком.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень