Виправила 4 помилки – картоплі стало втричі більше: як городники власноруч забирають у себе врожай?

Це варто знати всім!

Перша помилка – внесення свіжого гною замість перепрілого. Річ у тім, що велика концентрація азотних добрив для бульби не є найкращим рішенням. Ці речовини негативно впливають на якість плодів, адже рослина починає давати набагато більше зеленої маси, що призводить до намагань закласти ботанічне насіння замість повноцінного розвитку плодів. Свіжий гній краще замінити на інші популярні добрива для картоплі.

Наступна помилка полягає в тому, що городники або занадто сильно або ж недостатньо поливають картоплю. Кущам картоплі потрібно щонайменше 20-25 літрів води на кожен кущ для того, щоб сформувати щедрий і смачний врожай. Втім, якщо рідини набагато менше, бульба не зможе дати хороших плодів. Якщо води занадто багато, картопля може зіпсуватись і згнити.

Ще одна поширена помилка, яка спричиняє поганий врожай – неправильний вибір сорту картоплі. Коли ви не можете самостійно визначити свої потреби, то обираєте будь-який сорт, аби тільки була красива картинка. Якщо не враховувати клімат, якість та особливості ґрунту, умови вирощування й інші важливі характеристики, навряд чи вийде отримати щедрий врожай.

Остання та найважливіша помилка, яка може забрати у вас левову частку врожаю, полягає в тому, що городники не дотримуються потрібної відстані між рядами та грядками з картоплею. У методичних матеріалах, що стосуються правильного вирощування бульби, потрібно витримувати до 40 сантиметрів відстані між кущами та не менш як 80 сантиметрів між рядами.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень