Викиньте пемзу: 4 табу в догляді за стопами ніг

Часто стопи бувають у такому стані, що соромно носити босоніжки

Літо – пора року, коли кожна панянка хоче показати себе у всій красі. В хід ідуть новенькі сукні та взуття. Але часто через великі тріщини на стопах жінки соромляться носити відкриті босоніжки.

За станом шкіри на стопах треба стежити регулярно, кажуть фахівці, але є речі, які треба негайно викинути, аби не загострювати проблеми.

Пемза

Напевно кожен має вдома брусочок, яким дуже хочеться потерти п’ятки після ванни. Фахівці категорично не радять це робити, адже шорсткі частинки пемзи розташовані нерівномірно, тому десь вона буде вас гладити, а десь — знімати зайве. Через це на стопах можуть з’явитися нові і глибші тріщини.

Відлущуючі шкарпетки

Шкарпетки з кислотним складом для пілінгу шкіри — модний спосіб гарантовано зіпсувати собі ноги. Використовувати активні кислоти без контролю фахівця небезпечно. На різних ділянках стоп різна товщина ороговілої шкіри, тож відлущуючі шкарпетки знімуть з вас шкіру де треба, і не треба. Ба більше, на ногах можуть навіть з’явитися виразки та опіки.

Грубі терки для стоп

Часто люди хочуть вирішити проблему кератозу за тиждень. Тому купують тертку для стоп і натирають п'яти у всіх можливих напрямках. В результаті на ногах можу бути купа ранок і навіть виникнути болючість при ходьбі. Таку процедуру може виконувати майстер раз в 3-4 тижні, не частіше.

Педикюр лезом

Таку процедуру частенько використовували у салонах за часів наших мам і бабусь. І сьогодні багато хто намагається застосовувати небезпечний спосіб педикюру вдома. Через це на п’ятах утворюються подряпини і навіть ранки, де може розвиватися інфекція. Також після процедури можливе нерівномірне повернення ороговілості, тож шкіра виглядає жахливо.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень