Дієтолог назвала продукти, які буквально нищать нирки

Саме нирки відповідають за баланс корисних речовин в організмі та його очищення

Порушення роботи нирок призводить до тяжких наслідків, які можуть загрожувати життю. Нирки виводять з організму токсини, шлаки, кінцеві продукти метаболізму, здатні впливати на клітини головного мозку. Крім цього, нирки регулюють обмін речовин, водно-електролітний баланс, утворюють біологічно активні речовини, контролюють артеріальний тиск.

Збої у роботі нирок провокують підвищення токсичних речовин у крові, що викликають дисфункцію роботи серцево-судинної системи та головного мозку. Крім цього з'являються набряки, зменшується кількість рідини, що виділяється з організму, утруднюється обмін газу в легенях, виникає тканинна гіпоксія.

Здоров'я нирок залежить від харчування та способу життя.

 

Головними ворогами наших нирок є переохолодження, тривале перебування у мокрому одязі, відпочинок на холодних поверхнях, замерзання кінцівок, а також вогнища інфекції в організмі, куріння та алкоголь, надмірне вживання солі, солодких газованих напоїв та продуктів з підвищеним вмістом пуринів (м'ясо, субпродукт).

А для нормальної діяльності нирок фахівці рекомендують дотримуватися певної дієти, а саме включити в раціон такі продукти:

Селера

 Вона  має сечогінний ефект, сприяє виведенню шлаків, у тому числі сечової кислоти, покращує нирковий кровотік, контролює артеріальний тиск.

Кавун

 Один із найкращих продуктів для зменшення інтоксикації, корекції водно-сольового обміну. Кавун промиває весь організм і стимулює сечовипускання.

Диня

Сік дині збільшує інтенсивність виділення сечі, сприяє розчиненню каменів і піску в нирках, стимулює одужання за наявності запальних процесів у нирках та сечовивідних шляхах.

Фундук

Горіх запобігає утворенню каменів у нирках.

Баклажан

Відмінне сечогінне, стимулює інтенсивність фільтраційної функції нирок.

Чорниця і журавлина

До складу цих двох ягід входять протимікробні інгредієнти, що активно діють на сечовивідні шляхи, вбивають мікроорганізми й не дають їм розмножуватися. Споживання ягід буквально допомагає швидше усунути розлади сечовипускання та відновити роботу нирок.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень