Відсьогодні національна військова техніка – на марках та конвертах (ФОТО)

9 жовтня Укрпошта вводить в обіг нові марки

За повідомленням пресслужби Укроборонпрому,

Укрпошта спільно з Державним концерном «Укроборонпром» 9 жовтня вводить в обіг марки «Бронетранспортер «БТР-4МВ1» та «Система БМ-21УМ «Берест» із серії «Національна військова техніка».

Обидві бойові машини виготовлені на заводах, що входять до складу Укроборонпрому. 

Дизайн поштових марок, конвертів та штемпеля «Перший день» виконали художники Олександр та Сергій Харуки. 

Тираж кожної марки – 130 тисяч примірників, номіналом – 9 грн.

Варто зазначити, що БМ-21УМ «Берест» – це реактивна система залпового вогню (РСЗВ) калібру 122 мм, розроблена та виготовлена на Шепетівському ремонтному заводі. «Берест» оснащений цифровою системою управління вогнем, яка дозволяє екіпажу проводити підготовку до стрільби, зокрема топогеодезичну прив’язку, не залишаючи кабіни.

Окрім того, «Берест» інтегрований у систему обміну інформацією на полі бою – РСЗВ у режимі реального часу отримує точні координати ворога, які надходять з безпілотників та інших систем спостереження.

Характерно, що усі комплектуючі, за винятком бортового комп’ютера та засобів зв’язку, – українського виробництва. Наразі «Берест» успішно пройшов заводські випробування та має замінити бойову машину БМ-21 «Град», яка перебуває на озброєнні Збройних Сил України.

БТР-4МВ1 – це повнопривідна броньована машина-амфібія, розроблена Харківським конструкторським бюро ім. Морозова. Бронезахист цієї машини побудований у спосіб, що дозволяє екіпажу оперативно замінювати елементи верхнього шару броні у польових умовах.

БТР-4МВ1

 Крім того, новий приціл БТР-4МВ1 дозволяє екіпажу знищувати противника на максимальній дальності дії зброї, вночі та за складних погодних умов.

БТР-4МВ1, сконструйований із застосуванням стандартів НАТО, успішно пройшов заводські випробування та має замінити БТР-4, що перебуває на озброєнні Збройних Сил України.

Серію «Національна військова техніка» Укрпошта у співпраці з Державним концерном «Укроборонпром» розпочала в 2016 році.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень