Відсьогодні Україна зупиняє експорт електроенергії

До стабілізації роботи своєї енергомережі

Міненерго повідомило, що від 11 жовтня Україна припиняє тимчасово експорт електроенергії. Це сталося через масовані ракетні удари росії по об'єктах нашої інфраструктури. 

Українська електроенергія, яку країна експортувала після синхронізації до ЄС, а також окремими лініями до Молдови та Польщі, допомагала Європі заміщати російський газ та підтримувала стабільність європейської енергосистеми.

Зауважимо, що Україна виконувала свої зобов’язання з постачання електроенергії до Європи навіть після зупинки енергоблоків ЗАЕС. Але наразі руйнувань зазнали електричні підстанції, тож до моменту стабілізації власної енергосистеми, Україна не експортуватиме електроенергію. 

Саме експорт електроенергії з України допомагав Європі зменшувати споживання російських енергоресурсів. І саме тому Росія знищує нашу енергосистему, вбиваючи саму можливість експорту електроенергії з України", - заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Нагадаємо, що з березня 2022 року українська енергетична енергосистема приєдналася до європейської.

Джерело: Апостроф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень