Відповідь «вб'є наповал»: Чи можна їсти сире сало?

Користь та шкода продукту для організму

Найбільш корисним вважається солоне і свіже сало. Причина доволі проста, адже тоді сало не піддається термічній обробці й зберігає всі свої корисні властивості.

Крім того, при прожарюванні в салі склад жирів змінюється не в кращу сторону. При цьому є ризик виникнення небезпечних елементів – канцерогенів.

Чи можна їсти сире сало? 

Попри різні способи приготування сала, найбільш корисним вважається сире або злегка підсолене сало. В цьому випадку ви не ризикуєте отримати небажані проблеми зі здоров'ям, а смачний шматочок сала збагатить організм корисними мікроелементами.

Однак варто пам'ятати золоте правило вживання сала - небезпечно переборщувати з його кількістю. 

 

За один раз можна з'їсти не більше 50 грамів сирого сала. 

 

Чим корисно сире сало

Загальновідомо, що свіже сало багате на різні мікроелементи та вітаміни. Організм отримує їх безпосередньо з вживанням продукту.

Що міститься в салі:

  • вітаміни А, D (омега-3, омега-6), Е;
  • каротин, ретинол і токоферол;
  • селен, кальцій, магній, марганець, фосфор, калій, цинк, натрій, мідь, залізо;
  • вітамін D3.

Яке сало найкорисніше

Попри те, що на ринках і торгових мережах найдорожчим є «генеральське» сало з м'ясними прожилками, найбільш корисним вважається чистий продукт, без вкраплень м'яса.

Причина досить проста - в м'ясних прожилках можуть ховатися небезпечні мікроорганізми й бактерії, які не знищити навіть рясною соляною обробкою. В цьому випадку допоможе лише один спосіб – термічна обробка сала (копчення або приготування сала в окропі).

Джерело: Главред 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень