Відповідь на агресію: Україна не визнаватиме жодних білоруських документів про освіту

Уряд денонсував угоди, укладені понад 20 років тому

9 квітня 2022 року, Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про припинення дії міжнародних договорів у галузі освіти та науки з Республікою Білорусь.

Зокрема, денонсовано міжурядові угоди про взаємне визнання й еквівалентність документів про освіту та вчені звання, співпрацю в галузі атестації наукових і науково-педагогічних кадрів вищої кваліфікації, а також Договір між Урядом України та Урядом Республіки Білорусь про співпрацю в галузі науки та технологій.

 

До цих документів віднесено дипломи вишів, технікумів та шкільні атестати.

Угоди були укладені понад 20 років тому, проте у зв'язку з підтримкою Республікою Білорусь безпрецедентної, відкритої, широкомасштабної збройної війни рф проти України, продовження дії цих документів не є можливим.

Після повного припинення співпраці в галузі освіти та науки з рф, послідовним кроком стала денонсація всіх угод із країною, яка підтримує агресора.

Джерело: Міністерство освіти і науки України

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень