Чи переведуть в наступний клас тих, хто навчався за кордоном або пропускав уроки через війну?

Як оцінити знання таких учнів та визначити клас, в якому дитина продовжуватиме навчання, пояснили у Державній службі якості освіти України

До запровадження воєнного стану для визначення класу, до якого має бути зарахована дитина, результати попереднього навчання встановлювалися відповідно до пункту 5 Положення про екстернат у загальноосвітніх навчальних закладах.

Втім зазначений наказ втратив чинність.

Тому для визначення рівня результатів навчання дитини варто керуватися вимогами пункту 4 розділу ІІ Положення про індивідуальну форму здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України.

Тож для проведення оцінювання наказом керівника закладу освіти

  • створюється комісія,
  • затверджується її склад (голова та члени комісії),
  • графік проведення оцінювання
  • перелік завдань з навчальних предметів.

Після перевірки знань складається протокол оцінювання результатів навчання.

За результатами проведеного оцінювання і визначається клас, в якому дитина буде продовжувати здобувати освіту.

Як пояснили у Державній службі якості освіти України, навчальні досягнення учнів із числа внутрішньо переміщених осіб треба облікувати в окремих журналах.

Після завершення навчання їм може видаватися довідка, яка містить інформацію про результати навчання (оцінювання) з кожного предмету з описом навчального матеріалу, яким оволодів учень.

Для учнів, які перебувають за кордоном, може організовуватися навчання за дистанційною формою, екстернатною, сімейною (домашньою) формою, педагогічним патронажем.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень