Відпочинок-2023 в Україні: столиця Гуцульщини - Верховина (ЦІНИ)

Альтернатива морю

Верховина (фото з karpaty.love)

Селище Верховина розташоване в Івано-Франківській області на висоті 620 м над рівнем моря за 150 км від обласного центру і за 31 км від залізничної станції Ворохта. 

Назвали селище через безліч верхів, якими воно оточене. Коли дивитися з висоти, то поселення нагадує чашу, тобто розташоване в умовній ямі, оточеній горами.

Чи є де купатися

Верховина стоїть на березі річки Чорний Черемош. Вона не така глибока, як річка Прут, тож підійде і для купання дітей. Її глибина 0,2—0,4 м у верхів'ях, до 1 м у нижній течії. Щоправда, течія у річці сильна і вода прохолодна.

Чорний Черемош (фото з Вікіпедії)

Що подивитися

1) Сувенірний ринок Торговище. Тут можна придбати найрізноманітніші товари: від дерев'яних прикрас та сувенірів з кераміки до вишитих рушників та автентичних вишиванок.

Сувенірний ринок (фото з verkhovyna.life)

2) Оглядова вежа – це, за інформацією womo.ua, дерев’яна хатка на дереві, з якої відкривається непоганий вид на селище. Підйом до вежі прикрашений багатьма дерев’яними скульптурами, що нагадує кримську поляну казок. Тут є саламандра, жаба, гриб, сова і найяскравіша з усіх — Баба-Яга,

3) Гора Магурка

Вона височіє над Верховиною праворуч, якщо заїхати в селище з Ворохти. На неї варто піднятися заради неймовірних краєвидів на Верховину з північного боку і на Чорногірський хребет з заходу.

4) Музеї:

Дітям сподобаються:

  • Приватний Музей гуцульського побуту, етнографії та музичних інструментів Романа Кумлика. Тут можна побачити і навіть пограти на десятках різних інструментів, в тому числі на справжній трембіті або подути в мисливський ріг. 
  • Музей гуцульської магії. В оформленій «по-шаманськи» хатці можна побачити портрети відомих мольфарів (з наголосом на «і») та примівників (ті, що примовляють), страшний вовчий профіль, солом’яних домовиків, консервованих змій, ікони і черепи, камені, палиці та деякі цікаві природні знахідки.

Фото з сайту "КПІ ім. І. Сікорського"

А ще є такі музеї:

  • хата-музей кінофільму «Анничка»;
  • хата-музей кінофільму «Тіні забутих предків»;
  • музей Вишиванки;
  • музей Петра Шекерика-Доникового
  • регіональний історико-краєзнавчий музей Гуцульщини;
  • музей-криївка УПА
  • приватний музей Галєрія гуцульських традицій та обрядів,
  • приватний музей кінофільму «Олекса Довбуш»,
  • музей штопора
  • музей-сироварня Хата-стая

Розваги

Рафтинг, катання на конях, квадроциклах та джипах, походи в гори, на полонини, польоти на параплані, купання в чанах, басейнах, відвідування сироварень і дегустація сиру.

Ціни на житло

За інформацією сайту verkhovyna.life, 2-місний номер - від 300 грн за добу.

За інформацією сайту booking.com, найдешевший 2-місний номер - від 400 грн за добу (2800 за тиждень). Він з кухнею і видом на гори.

Напівлюкс у готелі з басейном -2700 за добу (18900 за тиждень), люкс з видом на басейн - 4900 за добу (34300 за тиждень).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень