Відомо, як зміниться у Рівному тариф на тепло

Це добра воля «Рівнетеплоенерго» і в разі чого — доведеться платити по повній

В «Рівнетерплоенерго» перерахували вартість опалення у Рівному.

Як ми повідомляли раніше, відповідну вказівку дали в уряді, аби у квитанціях за грудень за спожите тепло українці отримали менші суми. Прем’єр Олексій Гончарук зазначив:

В грудні «Нафтогаз» знизив ціну на газ для потреб населення до 5132 грн за 1 тис. м³ (із ПДВ), водночас, в чинних тарифах вартість газу становить 7482 грн.


Тож складову вартості газу у тарифах на тепло необхідно змінити.

На початку січня у «Рівнетеплоенерго» зазначили, що готові до перерахунку.

6 січня підприємство оприлюднило повідомлення, що тариф на централізоване опалення у Рівному зменшують, попри його реальну вартість:

Підприємство виставляє до сплати грудневі платіжки на 20,05% менше їх реальної вартості для споживачів, які підключені до газових котелень і на 30% менше — для споживачів, які підключені до котелень на альтернативному паливі.

Так, на сайті «Рівнетеплоенерго» зазначено, що чинний тариф на опалення у будинках, де встановлені лічильники обліку спожитого тепла, становить 1795,53 грн за 1 Гігакалорію.

Тож, відповідно, у січні у квитанціях буде вказана сума за 1 гігакалорію приблизно на 359 гривень менше – близько 1436,42 грн.

Утім, не все так безхмарно. У «Рівнетеплоенерго» наголошують:

Постанова уряду НЕ ЗОБОВ'ЯЗУЄ теплопостачальні підприємства робити перерахунок споживачам, а лише зазначає, що підприємство МОЖЕ це робити.

Звертаємо вашу увагу, що зміна ціни на газ та зростання вартості інших складових, як от транспортування газу, електроенергія, вода, заробітна плата тощо, вже враховуються та затверджуються НКРЕКП в тарифі Рівнетеплоенерго.

Тому грудневе зменшення платіжки для споживачів призведе до прямих збитків підприємства на 11,3 млн грн.

Також підприємство нагадує, що після зміни вартості газу у листопаді 2018 року, також зазнало збитків на суму 16,9 млн грн і станом на цей час цю суму підприємству не відшкодували.


Відтак, «Рівнетеплоенерго» вже звернулося до Рівненської обласної державної адміністрації та Рівненської міської ради з питанням щодо відшкодування непокритих тарифом збитків із міського бюджету та очікує відповідного рішення.


Якщо відшкодування не відбудеться, підприємство буде змушене виставити споживачам теплової енергії повну вартість послуг, аби забезпечити покриття непередбачених тарифом збитків.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень