Відомо, що буде з доларом наприкінці жовтня: Експерти дали пораду

Продавати чи купувати валюту

Фото ілюстративне, з відкритих джерел
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Найближчого тижня на валютному ринку не очікується помітних змін. До кінця жовтня ситуація залишатиметься стабільною.

Економіст Олег Пендзин вважає, що в умовах стабільності курсу краще продовжувати заробляти на гривні.

Якщо ситуація з курсом долара стабільна, а євро навіть дешевшає, то і поради залишаються незмінними, а саме: після закінчення терміну дії гривневих депозитів, у кого вони є, економічно найвигідніше інвестувати у гривневі облігації внутрішньої держпозики терміном дії 3-6 місяців. Там відсотки поки на рівні 15% і не треба платити жодної копійки податків, – зауважив Олег Пендзин.

Голова секретаріату Ради підприємців при Кабміні Андрій Забловський додав, що «люди не заглиблюються в економічні теорії, а сприймають долар як надійність та рятівний актив».

З такими настроями населення важко боротися, хоча зазначу, що економічно купівля зараз долара, не кажучи про євро, не дає такої вигоди, як, наприклад, ті ж ОВДП. Але якщо суспільство боїться девальвації гривні, про це постійно говорять, то девальвація буде. Утім диверсифікація заощаджень, залишається оптимальним варіантом: 30-35% коштів тримати у гривні в банках, решту у валюті, – пояснив Андрій Забловський.

Продавати валюту без необхідності фахівці вважають недоцільним, адже прогнозують, що до кінця року долар буде дорожчим, ніж зараз.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені документи у Рівному: пропонують винагороду

Вчора у районі автовокзалу близько 8 ранку були загублені документи. Тих, хто знайшов, просять повернути за винагороду. Ліщук Руслан Романович - 0 (67) 408 57 66

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Більше оголошень