Черговий удар по кишені: За які продукти доведеться плати більше

Зміни будуть із жовтня

Фото ілюстративне, з відкритих джерел
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Невдовзі в Україні прискориться зростання цін на продукти. Здорожчає не лише хліб, а й овочі та молочні продукти.  

Очільник економічного дискусійного клубу Олег Пендзин розповів, що ціни на овочі цього сезону, як і вартість хліба, залежатимуть від ситуації з електроенергією.

Якщо сховища залишаться без світла, овочі псуватимуться, що різко зменшить пропозицію якісної продукції та спровокує зростання цін на неї, – зауважив Олег Пендзин.

Тим часом Експерти з Асоціації виробників молока прогнозують, що в кінці вересня буде нове підвищення цін на молочну сировину через високий попит з боку переробників та здорожчання логістики.  

Зараз молоко екстракласу коштує в Україні близько 40 євро за 100 кілограмів, що на 14% дешевше, ніж у Європі. Хоча навесні та влітку цінова різниця становила 20-30%. Надалі скорочення різниці закупівельних цін в Україні та ЄС стримуватиме зростання ціни на вітчизняну сировину. Стабілізація ж цін на молоко очікується до четвертого кварталу, адже в період новорічних свят на молочному ринку настає затишшя, а попит падає, – кажуть в Асоціації виробників молока.

Джерело: Патріоти України

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені документи у Рівному: пропонують винагороду

Вчора у районі автовокзалу близько 8 ранку були загублені документи. Тих, хто знайшов, просять повернути за винагороду. Ліщук Руслан Романович - 0 (67) 408 57 66

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Більше оголошень