Відомо розмір штрафів для порушників комендантської години та режиму світломаскування

Відповідний законопроєкт розглядають у Верховній Раді

У Верховній Раді розглядають новий законопроєкт №8096, який посилить покарання для тих, хто нехтує комендантською годиною або світломаскуванням.

Режим світломаскування впроваджували у багатьох містах України з початку повномасштабного вторгнення рф. Таке рішення місцеві військові адміністрації впроваджували, аби окупантам було складно координувати обстріли українських об’єктів. Втім, наразі світломаскування впроваджують тільки в окремих наближених до фронту містах. Проте, зважаючи на режим економії електроенергії, це стає вимушеною мірою.

Які штрафи пропонує законопроєкт:

  • Порушення комендантської години може каратися штрафом у розмірі від 340 до 680 гривень або громадськими роботами на строк до 40 годин.
  • Якщо порушено режим світломаскування, то штраф від 510 до 850 гривень. Якщо порушують держслужбовці, то штраф вищий – до 1700 грн.
  • Якщо порушення повторюється, то штрафи зростають. Наприклад, для держслужбовців це буде 3400 грн. Замість штрафу можна одержати виправні роботи на 6 місяців.

Порушників комендантської години правоохоронці можуть затримати на три доби, якщо треба визначити особу порушника.

Якщо через порушення режиму світломаскування гинуть люди, то порушнику загрожує ув’язнення на строк до 15 років із конфіскацією майна.

Джерело: Наше місто

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень