В Україні «намалювали» новий штраф для водіїв

Як у Європі

В Україні хочуть штрафувати водіїв вантажівок, які не платять за проїзд дорогами загального користування. Комітет з інтеграції України до ЄС схвалив відповідний законопроєкт №6089 і радить депутатам його затвердити.

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, в Україні зареєстровано близько 1,5 млн вантажівок.

Вантажівки набагато більше шкодять дорогам, ніж легковики. Українська система оподаткування цього не враховує, тоді як в ЄС ввели плату за проїзд вантажівок.

Штраф загрожує за рух вантажівок дорогами загального користування та їх окремими ділянками, на яких стягується плата, без наявності приладу, що забезпечує передачу інформації про використання таких доріг.

У цьому випадку йдеться про вантажівки вагою від 12 тонн.

Розмір штрафу за проїзд вантажівок такими дорогами без спеціального приладу пропонується у розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Повторне правопорушення - штраф збільшується удвічі. 

Водіїв вантажівок вагою від 12 тонн штрафуватимуть на таку ж суму за порушення порядку стягнення плати за проїзд по дорогах загального користування.

Джерело: Автотема

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень