Робота лише для чоловіків: За дискримінацію на ринку праці – штраф 65 000 грн

Це стосується лише роботодавців

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

За дискримінацію на ринку праці за будь-якою ознакою в Україні доведеться заплатити 65 000 грн штрафу. Покарання застосовуватимуть до роботодавців, які розмістили дискримінаційну рекламу щодо приймання на роботу.

Тепер в оголошенні про наймання на роботу не може бути обмежень за віком, статтю, національністю, кольором шкіри, релігійними й політичними переконаннями або сексуальною приналежністю. Загалом будь-які обмеження, не пов'язані з характером роботи, будуть піддаватися адміністративному покаранню.

Розмір штрафу за подібні дискримінаційні умови приймання на роботу становитиме 10 мінімальних зарплат. На сьогодні це – 65 тисяч гривень. А якщо з 1 жовтня підвищать мінімальну зарплату, то штраф дорівнюватиме 67 000.

Як буде відбуватися стягнення штрафу:

Розпорядження про накладення штрафу буде підготовлено Держслужбою України з питань праці та направлено роботодавцю, який розмістив дискримінаційну рекламу щодо приймання на роботу. Рекламодавець має сплатити штраф 65000 гривень за місцем його реєстрації протягом 15 днів із дня отримання документа про грошове стягнення.

При цьому закон залишає за роботодавцями право оскаржити рішення про стягнення штрафу в суді.

Джерело: Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень