Які фахівці потрібні в Євросоюзі: 10 найпопулярніших професій 

Готові брати навіть біженців

За останній рік в Європі з'явилося чимало вільних робочих місць. Так, є 10 найбільш популярних професій у ЄС, на які охоче беруть й українських біженців.

Які спеціалісти потрібні?

На першому місці опинилися фахівці з приготування їжі у закладах громадського харчування. Зараз вони дуже потрібні у ЄС.

Друга – працівники сфери послуг. До цієї сфери діяльності відносять домашній персонал, косметологів, перукарів, офіціантів, барменів, гідів, кондукторів, бортпровідників. За останній рік у цій царині знайшло собі роботу майже на 10% більше людей, ніж у попередні роки.

Третє місце за попитом займає робота в IT-секторі. В ЄС потрібні кваліфіковані розробники програм і додатків, аналітики, фахівці з баз даних і мереж, а також інші IT-фахівці. До речі, на сьогодні в Євросоюзі працює 4,5-мільйонна армія ІТ-шників

Крім трійки лідерів, значний приріст робочих місць за минулий рік зафіксували у сфері юриспруденції, а також у соціальній та культурній сферах. У кожній із цих галузей кількість зайнятих людей зросла майже на 9,5%.

Понад 9% працівників побільшало й у сфері гостинності, роздрібної торгівлі та обслуговування.

 

В галузі бізнесу та адміністрації знайшли собі роботу на 7,4% більше людей, ніж у попередні роки.

 

На 6,7% більше робочих місць стало за минулий рік для ремісничих робітників та співробітників друкарень.

 

Більш ніж на 5% зросла кількість фахівців з інформаційних технологій та зв'язку, наукових і технічних працівників, а також топменеджер на виробництвах та співробітників у сфері спеціалізованих послуг.

Джерело: Тoday.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень