Відомо, де на Рівненщині збудують модульне містечко для переселенців

Уже розробили проєкт

У Радивилівській громаді збудують модульне містечко для переселенців. Громада прийняла на своїй території чи не найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб в області.

Тож Радивилівська міська рада перша громада у Рівненській області, яка реалізовуватиме пілотний проєкт від держави з розміщення тимчасового житла для ВПО, інформують у регіональному офісі «U-LEAD з Європою» у Рівненській області.

Громада долучиться до державної програми будівництва модульного житла для ВПО.

 

Попередньо, планують спорудити 12 модульних будинків для вимушених переселенців, там житимуть близько пів сотні переселенців.

Підведення інженерних мереж та організацію благоустрою території зроблять коштом місцевого бюджету. Для розміщення модульного містечка у міській раді виділено земельну ділянку загальною площею 0,7 га. У тимчасових модульних будинках житимуть люди, які втратили свої домівки.

- Кожен модульний будиночок придбають за державні кошти, він розрахований на сім’ю з 4 осіб. Планування будиночків досить зручне та відповідає усім стандартам, – розповів головний архітектор Радивилівської міської ради Микола Ярощук.

Як повідомляють на офіційному сайті Радивилівської громади, для мешканців модульного житла передбачено повноцінний санвузол, функціональну кухню, батьківську та дитячу кімнати. Модульні будиночки будуть умебльовані з необхідною сантехнікою.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень