Відомо, чи обмежать найбільші банки України зняття готівки з карток у разі загрози

У НАБУ розповіли про дії ПриватБанку, Ощадбанку і monobank

ФОТО з сайту Право на захист, листопад 2017 року

Українці гостро відреагували на повідомлення які ширяться у мережі, щодо можливого обмеження зняття готівки з банківських карток. Таке наче можуть впровадити у разі погіршення безпекової ситуації.

Щоразу повідомлення з’являлися з мережі зі згадкою назв різних банків.

Такі чутки – абсолютний фейк, який не має під собою жодного ґрунту, запевнили у НАБУ (Незалежній асоціації банків України). Про це НАБУ повідомила у своєму Telegram-каналі.

Українців залякували, що нібито банки вже почали випробовувати у тестовому режимі впровадження обмежувальних операцій.

У разі вторгнення агресора буде введено ліміт на зняття коштів. Частину грошових коштів громадян буде взято як допомогу Збройним Силам України для більш ефективної відсічі країні-агресору, - йшлося у фейкових повідомленнях.

У НАБУ заспокоїли громадян та запевнили, що жодного обмеження на зняття грошей із банківських карток не планується. Подібні заяви в мережі, Телеграм каналах та Viber – групах – фейк. Це може бути або провокація, яка спрямована на підрив банківської системи України.

Жодної паніки! Обмежень на зняття грошових коштів зі сторони банків – не планується. Вочевидь, це – провокація або ж звичайне шахрайство. Зберігайте спокій та будьте уважними, - повідомляє НАБУ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень