ФЕЙК: Польша, Швеция и Норвегия подали иск против ВОЗ из-за инфицирования Европы (VoxCheck)

На це повівся депутат в Україні?

Як повідомляє сайт Вокс Україна, мережею поширюють інформацію з посиланням на Reuters про те, що нібито Польща, Швеція та Норвегія подають позов проти ВООЗ через інфікування Європи, а затримані пілоти зізналися у розпиленні хімічної речовини, яка спричиняє хімічний пневмонії.

При цьому, до повідомлень також прикріплюють фото резервуарів у літаках, які начебто підтверджують цей фейк.

Втім, наведені твердження не підкріплені доказами, а резервуари на фото використовуються для інших цілей. Позову проти ВООЗ через інфікування Європи немає.

Як пишуть Вокс-чекери:

- Ми не знайшли жодних підтверджень існування позову до ВООЗ з боку Польщі, Швеції та Норвегії через «інфікування Європи». Також, ми не знайшли будь-яких повідомлень агентства новин Reuters про це.

 

Наведені твердження стосуються популярної теорії змови про «хімтрейли» — літаки, які нібито розпорошують у повітрі токсичні отрути з метою зараження населення. Раніше ми вже спростовували фейки про хімтрейли та хімічний пневмонії.

 

Резервуари на фото використовуються як баласт під час випробувань літаків. Автор посту використовує фото резервуарів, які насправді використовуються в авіації для льотних випробувань.

 

Під час тестування літаків резервуари наповнюються водою або вивільняються для імітації різних навантажень.

Тим часом, жертвою названого фейку став депутат Одеської облради Олександр Трифонов, який представляє партію «За майбутнє».

Він навіть звернувся до виборців, ФБ-друзів та читачів з закликом повідомляти йому про подібні випадки.

«Мені багато людей із сіл телефонують, що бачили такі літаки з цими викидами, і потім дивний запах хімії, прохання у кого є можливість фотографувати чи на відео знімати, що б ми зрозуміли насправді, що відбувається», – написав депутат. 

КОНТЕКСТ

  • 31 жовтня в Одеській області зафіксували найбільшу кількість хворих на COVID-19 в Україні. Коронавірус підтвердили у 1 281 людей.
  • Смертей від ускладнень минулої доби не було, одужали 597 громадян.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень