Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом «найтоповішого» хліба

А також дав посилання на більше рецептів цього виробу

Рецептом житнього хліба поділився у соцмережі Фейсбук столичний шеф-кухар, ресторатор, телеведучий Євген Клопотенко:

З'єднуєте 250г пшеничного борошна зі 100г житнього і 1 ст. л. конопляного (за бажанням).

 

З одного боку миски кидаєте 12 г розкришених живих дріжджів, з іншого - 1 ч. л. солі і 1 ст. л. цукру.

 

Додаєте 250 мл теплої води і 2 ст. л. соняшникової олії.

 

За словами Клопотенка, можна ще додати соняшникового насіння. Це посилить смак. І з цього всього потрібно замісити тісто, щоб воно стало гладеньким та еластичним. 

 

Формуєте кульку, перекладаєте в миску, накриваєте рушником і лишаєте в теплому місці на 50 хвилин.

 

Коли той малий збільшиться у 2-3 рази, обімніть його руками, сформуйте хлібчик, перекладіть на деко з пергаментом і накрийте рушником.

 

Дайте йому ще 30 хвилин спокійно подихати.

 

Потім печіть 40 хвилин при 180 градусах.

Більше рецептів житнього хліба Євген Клопотенко рекомендував шукати за цим посиланням

Радіо ТРЕК у Telegram і Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли пенсійне посвідчення на прізвище Резімова

У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774

У Рівному загубилася собака Луна

У Рівному шукають вівчарку по кличці Луна. Зелений ошийник, зникла в районі Боярки 5 лютого. Номери власників: 0969732925

У Рівному шукають власників загублених ключів

Біля магазина «Копійка» на розі вулиць Грушевського та Гайдамацької (колишня Струтинської) знайшли ключі. Телефонувати за номером: 0689097415

Більше оголошень