Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом «найтоповішого» хліба
А також дав посилання на більше рецептів цього виробу
Рецептом житнього хліба поділився у соцмережі Фейсбук столичний шеф-кухар, ресторатор, телеведучий Євген Клопотенко:
З'єднуєте 250г пшеничного борошна зі 100г житнього і 1 ст. л. конопляного (за бажанням).
З одного боку миски кидаєте 12 г розкришених живих дріжджів, з іншого - 1 ч. л. солі і 1 ст. л. цукру.
Додаєте 250 мл теплої води і 2 ст. л. соняшникової олії.
За словами Клопотенка, можна ще додати соняшникового насіння. Це посилить смак. І з цього всього потрібно замісити тісто, щоб воно стало гладеньким та еластичним.
Формуєте кульку, перекладаєте в миску, накриваєте рушником і лишаєте в теплому місці на 50 хвилин.
Коли той малий збільшиться у 2-3 рази, обімніть його руками, сформуйте хлібчик, перекладіть на деко з пергаментом і накрийте рушником.
Дайте йому ще 30 хвилин спокійно подихати.
Потім печіть 40 хвилин при 180 градусах.
Більше рецептів житнього хліба Євген Клопотенко рекомендував шукати за цим посиланням.
Радіо ТРЕК у Telegram і Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ