Відомий польський блогер порівняв українців з мавпами та псами, яких треба відстрілювати

Каже: українці невдячні та хамовиті

Колаж vibez.pl

Відомий польський блогер Jakub Czarodziej, у якого 200 тисяч підписників в соціальній мережі Instagram, записав відео про українців у Польщі.

На його думку, українці, у яких в країні йде жахлива війна, приїхали до Польщі з мільйонами й замість людської вдячності полякам, ставляться до них гірше, ніж до сміття.

Він порівняв українців із собаками, яких можна застрелити, якщо вони не виявляють цієї вдячності.

Відео Якуба Чародзея набрало майже 800 тисяч переглядів.

Ось деякі думки, висловлені у дописі від 1 вересня:

- Пройдіться у Варшаві чи Кракові біля приміщення Національного банку Польщі. Які прапори ви там побачите? (щовечора у вікнах Нацбанку Польщі з’являються українські прапори – ред.). Подивіться, якими кольорами підсвічується пам’ятник Війська Польського, - продовжує блогер.

Також поляк розказує про новобудови у варшавському районі Воля, де оренда житла коштує від 3,5 до 14 тисяч злотих (30 тис.грн – 115 тис.грн) і там, за його словами, не почути польської мови.

Його також непокоїть те, що українці ходять у ресторани, п’ють каву в кафе і не «пригнічені, сумні чи задумані». Навпаки – хамовиті та голосні.

Також він звернув увагу на те, як українці неправильно паркують свої шикарні авто. Він також звинуватив біженців у недотриманні правил дорожнього руху у Польщі, що, на його думку, збільшило кількість ДТП.

- Якщо ви берете пса додому, починаєте його годувати, даєте йому дах над головою, а собака кусає руку, яка його годує, то цей собака повинен бути готовим, що його розстріляють.

 

Чоловік продовжує:

- Поляки з добрим серцем розкрили обійми, хотіли допомогти, хотіли бути добрими, і замість звичайної людської вдячності, вони ставляться до нас, поляків на нашій землі, гірше, ніж до сміття.

Чимало польських ЗМІ засудили висловлювання Чародзея, а Центр моніторингу расистської та ксенофобської поведінки Польщі повідомив про його відео до прокуратури.

Для довідки:

  • Jakub Czarodziej відомий коуч, який радить, як позбутися стосунків, як кинути палити, як працювати над собою й своїм розвитком, та як стати успішним.
  • В соціальних мережах у нього доволі велика аудиторія. Його дивляться сотні тисяч людей. У Facebook за ним стежить понад 680 тисяч людей, в Instagram – 200 тисяч, в YouTube – 79 тисяч.
  • Водночас у нього є й чимало критиків. Ті, хто не захоплюється його висловлюваннями, звинувачують його в сексизмі, ксенофобії, ненависті, расизмі та трансфобії.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень