Популярна серед українських біженців країна призупиняє прийом втікачів від війни

Зміни запроваджуються вже з 13 липня 2022 року

Жінка з українською стрічкою відвідує гала-виставу Kyiv City Ballet із збору коштів у Королівському театрі Йорка 14 червня 2022 року в Йорку, Англія. Фото: Ian Forsyth/Getty Images

У Сполученому Королівстві Великої Британії з 18 березня 2022 року працювала програма допомоги українським тимчасовим переселенцям Homes for Ukraine.

Вона передбачає отримання візи та безкоштовне житло, але тільки за умови, що ви знайдете спонсора, який хоче поселити у себе.

Уряди Шотландії та Вельсу самі стали спонсорами, а також надавали допомогу з працевлаштуванням та навчанням, через що потік біженців там став значно вищим, ніж у решту регіонів.

З 10 червня 2022 року Вельс призупинив програму оформлення віз, а у Англії суттєво скоротилася кількість спонсорів, які можуть надати житло українцям.

 

З 13 липня 2022 року програму допомоги тимчасово зупиняє Шотландія.

Причина у недостатній кількості необхідного для прийому людей житла. Так, нові заявки не розглядатимуться, але ті, хто вже отримав погодження від шотландського уряду, будуть забезпечені житлом та іншими необхідним умовами.

Чому Шотландія призупиняє спонсорство українських біженців?

Справа у тому, що Шотландія видала українцям 20% віз з усіх, що були оформлені у Сполученому Королівстві.

Це й так створювало труднощі з розміщенням людей, а після того, як програму призупинив Вельс, на Шотландію лягло додаткове навантаження.

Від 24 лютого 2022 року шотландці прихистили понад 7 000 українців, а з тими, хто отримав погодження перед призупиненням програми, їх буде 10 000.

Щоб впоратися з розміщенням тих, кому вже пообіцяли притулок, уряд запровадив низку ініціатив.

Приміром, уряд орендував пасажирський круїзний лайнер для розселення. Також у регіоні Північний Ланаркшир ремонтують 200 порожніх будинків, у яких зможуть жити українці, а найбільший у Шотландії соціальний орендодавець Wheatley Housing Group пообіцяв надати місцевій владі 300 будинків по всій країні.

Отож, наразі скористатися британською програмою «Житло для українців» можуть лише ті, хто знайде спонсора Сполученому Королівстві, що забезпечить їх житлом.

Джерело: Заборона

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень