The Wall Street Journal: Американські HIMARS змінюють баланс сил на фронті на користь України (ФОТО)

Але їх гостро не вистачає і постачання йде надзвичайно повільно

Збройні сили України почали застосовувати на сході країни реактивні системи залпового вогню M142 HIMARS, які надали американські партнери.

Нова зброя дає змогу завдавати сильніших і точніших ударів, що змінює баланс сил на фронті на користь України, пише The Wall Street Journal.

За словами члена одного з екіпажів РСЗВ, із яким поговорило видання, установки працюють здебільшого вночі, щоб мінімізувати ризики бути виявленими російськими безпілотниками.

Кожну ціль ретельно добирають, оскільки одна ракета HIMARS коштує $155 тис. Поки що ЗСУ зосереджені на штабах армії окупантів, складах озброєнь і казармах, пише WSJ.

Якщо стрільбу веде кілька машин, то завжди з різних місць розташування. Співрозмовник видання розповідає, що введення координат цілей і запуск ракет займає менше ніж хвилину, а після удару HIMARS на великій швидкості покидає позицію.

«Ці HIMARS дуже сильні. Вони дають нам змогу максимально вставляти росіянам палиці в колеса. Для нас це величезна перевага. Росія не має нічого схожого», – зазначив він.

Довідково:

  • 1 червня президент США Джо Байден офіційно оголосив про новий пакет військової допомоги Україні, до складу якого, зокрема, увійшли HIMARS.

  • За словами держсекретаря США Ентоні Блінкена, керівництво України запевнило американську сторону, що українські військові не будуть використовувати американські РСЗВ далекої дії для ураження цілей у Росії. Водночас амбасадорка США у Києві Бріджит Брінк 2 червня заявила, що українські військовослужбовці самі визначатимуть, на яку відстань треба завдавати ударів із використанням РСЗВ HIMARS.

  • США надіслали Україні чотири установки HIMARS. Їх доправлення 23 червня підтвердив міністр оборони України Олексій Резніков.

  • 1 липня міністерство оборони США оголосило про виділення пакету додаткової військової допомоги для України на суму $820 млн. Це 14-й пакет допомоги США у сфері безпеки для України від серпня 2021 року. У нього входять додаткові боєприпаси для артилерійських ракетних систем HIMARS.

  • Загалом Україні гостро необхідно хоча би 50 комплексів HIMARS, для того, аби хоч трохи вирівняти ситуацію на фронті.

  • Взагалі ж мінімально для перемоги над ворогом Україна має отримати хоча би 500 комплексів HIMARS. Стільки, скільки їх зарезервувала для себе, приміром, Польща.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Теги: СШАHIMARS
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень