Несподіванка від НБУ для біженців з українськими банківськими картками

Йдеться про нові правила купівлі-продажу валюти

НБУ дозволив комерційним банкам використати ринковий курс для продажу валюти. 

У НБУ пояснили, що зняття обмежень потрібне, щоб зменшити спекуляції та зберегти міжнародні резерви, таким чином посиливши гривню. 

Проте, як зазначають деякі аналітики, нововведення можуть негативно вплинути на становище тих, хто отримує зарплату у валюті та розраховується українською карткою. 

Як пояснив фахівець Dragon Capital Сергій Фурса, фактично регулятор дозволив банкам купувати валюту за фіксованим курсом, а продавати її клієнтам за ринковим. 

Це може вплинути одночасно на біженців, які користуються українськими картками з рахунком у гривнях, IT-фахівців, а також на волонтерів, які закуповують спорядження за кордоном.

Як зазначає спеціалізоване видання Highload, правила НБУ про те, що курс купівлі валюти – ринковий, а курс продажу – фіксований, шкодять IT-індустрії та IT-ФОПам. 

На жаль, це призведе до того, що багато IT-фахівців просто отримуватимуть свої валютні виплати за кордоном. І взагалі не заводитимуть валюту в Україну. 

Зараз багато IT-ФОПів за кордоном, які там працюють, але в Україні платять 5% податку, але з такою валютною політикою є ризики, що вони просто перереєструються в іншій країні.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень