Вибір зроблено: хто із зірок відмовився від громадянства України, а хто навпаки

Лорак, Повалій, Суханов, Сморигін та інші

Коли знаменитості, роблять вибір на користь або проти своєї батьківщини, це викликає в суспільстві бурхливі дискусії. Розгляньмо на прикладі відомих особистостей, як вони обирали свій шлях.

Від суперзірки до вигнанця

Ані Лорак — співачка, яка колись була справжньою зіркою української сцени. Вона мала широку популярність і визнання, але після 2014 року, коли росія анексувала Крим і розпочала війну на Донбасі, Лорак отримала російське громадянство й продовжила виступати там, завдяки чому швидко набула статусу «улюблениці Кремля».

Кар’єра в ім’я ворога України

Таїсія Повалій — ще одна українська співачка, яка раніше була національною гордістю. Однак з початком російсько-українського конфлікту Повалій, як і Лорак, вирішила не просто мовчати про війну, а вихваляти кремлівського загарбника, продовжувати кар’єру в росії та безсоромно хизуватися їхнім паспортом. На сьогодні Таїсія Повалій для багатьох є символом зради.

Танці з серцем для України

Амадор Лопес — хореограф і танцюрист венесуельського походження, який в Україні став популярним завдяки своїм виступам у шоу.

Він не є етнічним українцем, але він довів, що національна свідомість не завжди прив’язана до місця народження. Лопес з початку війни неодноразово висловлював свою підтримку Україні, організовував благодійні заходи на підтримку українських військових та переселенців, виступав на багатьох українських патріотичних концертах.

Паспорт України він отримав у важкому 2022 році.

Від коміка до патріота

Євген Сморигін — білоруський актор і комік, який став популярним завдяки участі в українських гумористичних шоу, таких як «Дизель Шоу». За національністю білорус, Сморигін довгий час працював і проживав в Україні, тут одружився та народив дітей.

З початком війни він обрав сторону справедливості, і це робить його гідним поваги.

Родом з росії, але душа українська

Телеведучий родом із Росії, але вважає себе українцем у душі. Він переїхав в Україну у 2014 році, але отримав паспорт тільки у 2019-му.

Влітку 2023 року Суханов позбувся документа і назавжди розірвав усі зв'язки з РФ.

Я дав офіційну обіцянку Україні, державі, своїм землякам. Для мене честь бути земляком українців, тому я більше ніколи не скористаюся цим документом.

Ектор Хіменес-Браво

Канадський шеф-кухар колумбійського походження живе і розвиває свій бізнес в Україні понад десять років. За цей час країна стала рідною для нього, і 2021 року він офіційно отримав українське громадянство.

Джерело: 1 хвилина

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень