Неочікувано: 5 відомих українських зірок, які насправді народилися в росії

Усі вони зреклися країни, у якій народилися

Мало хто знає, але знаменита українська співачка Тіна Кароль народилася в смт Оротукан Магаданської області, а її колега Камалія – на Забайкаллі. Обидві переїхали до України, коли ще були маленькими дівчатками, тож ніколи не асоціювали себе з росією. Ба більше, після 2014 року, а потім після 24 лютого 2022-го вони стали прикладом патріотизму для мільйонів українців.

Утім, не лише Кароль і Камалія народилися у рф, але згодом відреклися від країни-терористки.

Тіна Кароль

Тіна, а на той момент ще Тетяна Ліберман, народилася в Магаданській області у рф у родині інженерів.

Утім, етнічно вона повністю українка – мати та батько артистки родом із Івано-Франківська та Чернівецької області відповідно.

У росії маленька Тетяна жила до шести років, після чого разом із батьками повернулася на малу батьківщину матері. В Івано-Франківську Ліберман ходила як до звичайної школи, так і до музичної.

Продовжила освіту в КДВМУ ім. Глієра на факультеті співу за спеціальністю естрадного вокалу. Також у Києві заочно закінчила факультет менеджменту та логістики Національного авіаційного університету.

Усі своє життя Кароль працює в Україні, а після 2014 року, на відміну від багатьох колег, повністю відмовилася від виступів у рф. 

Камалія

Камалія, вона ж Наталія Захур, вона ж Наталія Шмаренкова, народилася в 1977 році на Забайкаллі, у Читинській області.

Батько співачки – військовослужбовець, тож родина багато переїздила.

 

Коли Наталі було три роки, вона з батьками переїхала до Будапешта, де почала займатися співом і танцями.

 

А вже згодом сімʼя перебралася до Львова. В Україні вони і залишилися.

Камалія ніколи не згадує своє російське минуле. Утім, і згадувати нема чого – навряд трирічна дитина могла щось запамʼятати з того періоду. Головне, що зараз артистка всіляко підтримує Україну, регулярно виступає перед захисниками на фронті та дає благодійні концерти. 

Микита Добринін

Український ведучий і блогер народився та до чотирьох років жив у смт Провіденія на Чукотці. Зрештою родина повернулася до рідних Чернівців, де і виріс Добринін.

У росії він все ж працював деякий час – був ведучим одного з сезонів російської версії шоу «Холостяк». Правда, тоді Микита захворів на COVID-19, тож припинив зйомки вже після першого випуску.

Однак, після повномасштабного вторгнення шоумен зайняв цілком свідому проукраїнську позицію. Відмовився від російської мови та навіть вступив до лав тероборони.

Злата Огнєвіч

Інна Бордюг (справжнє імʼя співачки) народилася в російському Мурманську. Її батько – воєнний хірург, а мати працювала викладачкою російської мови.

Через професію тата, як і у випадку з Камалією, родині довелося багато переїздити, тож маленька Інна встигла пожити в Ленінграді та Мінську.

 

Утім, уже в пʼять років майбутня артистка опинилася в Судаку.

Відтоді Огнєвіч позиціонує себе виключно українкою. Вона навіть стала заслуженою артисткою АР Крим, хоча зрештою проросійська «влада» анексованого півострова позбавила її цього звання.

До слова, батько співачки після повномасштабного вторгнення неодноразово бував на фронті як бойовий медик. Зірка завжди з гордістю розповідає про свого героя та його нелегку роботу.

Олексій Суханов

Випадок з Олексієм Сухановим, без перебільшень, унікальний. Він не просто народився в росії – він був громадянином цієї країни, жив і працював там до 2012 року, починав карʼєру на обласному радіо рідного міста Іваново та на телеканалах в Москві.

У 2014-му ведучий вирішує остаточно переїхати до України. Його родина залишилася в країні-агресорці. Після 24 лютого 2022 року Олексій повністю припинив спілкуватися з рідними, які стали жертвами російської пропаганди. До речі, саме за декілька днів до повномасштабного вторгнення Суханов став громадянином України, отримавши український паспорт.

Наразі телеведучий говорить виключно українською мовою і не розуміє співгромадян, які кажуть, що їм важко «переключитися». В одному зі своїх дописів у соцмережах Суханов зазначив, що «гордий жити в одній країні з мужніми і незалежними людьми».

Джерело: OBOZ.UA 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень