Вежа з черепів, розкопана під Мехіко, виявилася неймовірно великою (6 ФОТО)

Вона наводила жах на солдатів Кортеса

Археологи з Мексиканського Національного інституту антропології та історії (INAH) розкопали нові частини ацтекської вежі з черепів, яка розташована прямо під центром сучасного Мехіко.

Про це йдеться у повідомлені урядового порталу країни пише hromadske.

На думку експертів, виявлені нові частини споруди — це фасад і східна частина вежі. Вони складаються зі 119 черепів на додачу до кількох сотень тих, що знайшли раніше.

Уперше вежу Вей Цомпатлі, відому за легендами й історичними документами, виявили у 2015 році під час реставрації старовинної будівлі в центрі столиці.

Раніше вчені думали, що вона побудована лише з черепів убитих ацтеками ворогів, але згодом у вежі знайти рештки кісток дітей та жінок.

Отже, імовірно,

Вей Цомпатлі була жертовником у святилищі ацтекського бога сонця, війни та людських жертвоприношень.

«Хоча ми не можемо точно сказати, як багато з них були воїнами, можливо, якась частина була захоплена для принесення в жертву. Але ми знаємо, що вони стали частиною сакральної жертви, дарами богам або навіть самі стали символами богів», — каже археолог Рауль Баррера.

Хто такі ацтеки

Ацтеки населяли значну частину центральної території сучасної Мексики та мали свою державу в XIV-XVI ст.

Їхня цивілізація була завойована іспанськими конкістадорами, які на чолі з Ернаном Кортесом захопили столицю ацтеків Теночтітлан (нині Мехіко) в 1521 році.

Наразі відомо, що вежа з черепів наводила справжній жах на солдатів, які прибули на американський континент разом із конкістадорами.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Костя Культреґер

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень