Вчора було в моді – сьогодні антитренд. Не робіть цього більше під час ремонту (ФОТО)

Ви здивуєтеся, але й скандинавський стиль вже застарів

Мода швидкоплинна, але на щастя в інтер’єрі це не так відчутно, як в питаннях оновлення гардеробу. Наведемо перелік інтер'єрних рішень які повністю втратили актуальність у 2021 році.

Узори на стінах

Чим простіше, тим краще! Прості однотонні рішення для шпалер на стінах стають дедалі актуальніші. Усі орнаменти, квіти, візерунки й принти на шпалерах наразі можна вважати моветоном.

Загалом стіни у помешканні мають бути фоном для іншого наповнення простору, і в принципі шпалери поступаються пофарбованим стінам. Єдиний нюанс що під фарбу готувати стіни витратно, адже там, де нерівності шпалери можуть приховати, фарба навпаки їх підкреслить. А це відповідно – дорожче.

Килим з довгим ворсом

Втратили актуальність головним чином через непрактичність. Такий ворс швидко втрачає форму під тиском меблів, або й просто у місцях де на нього найчастіше ступають. Повернути його до початкового стану майже не реально.

Це шкідливо для алергіків, адже такий килим акумулює пил й бруд. Актуально й для сімей з дітьми. Не створюйте собі зайвого клопоту – обирайте килими з коротким ворсом, або й взагалі від них відмовтесь.

До речі роботи – пилотяги чудово впораються з килимом з коротким ворсом

Скандинавський стиль

Так, це багатьох здивує, але скандинавський стиль більше не актуальний. Просто тому що набрид. Коли сканді можна зустріти ледь не в кожній третій квартирі, це вже перестає радувати. Час знайти свіже рішення.

Прості кольори

Вже не модно обирати надто зрозумілі й відкриті кольори для інтер’єру, такі як синій, зелений, рожевий. Вони стали вже надто зрозумілими, й не здатні передати усієї глибини, настрою й надати особливого сенсу простору.

Актуально обрати щось складніше, замість рожевого – пильну троянду, замість зеленого – смарагдовий чи колір пляшкового скла, а синій замінити на тіффані чи навпаки глибокий синьо-зелений. Колір має викликати бажання – подумати.

 Керамічна плитка гексагони та «кабанчик»

Тут як зі скандинавським стилем – вже аж надто популярною стала плитка «кабанчик» та гексагони. Вже кілька років дизайнери використовують поєднання гексагонів з паркетною дошкою, можливо для якихось помешкань це й було зручним рішенням – але їм час вийшов.  Це рішення настільки добре запам’ятовувалося з першого разу, що надто швидко стало антитрендом.

 Стьобані узголів’я ліжок

Тренд на стьобані узголів’я прийшов від англійського дивану Честерфілд, який буде актуальний й через 100 років. Втім, класична класика у ліжках не прижилася. Особливо якщо замість звичайних ґудзиків використовують стрази.

Наразі щодо меблів актуальний єдиний тренд – практичність, простота, відсутність зайвих деталей та функціональність.

Масивні меблі які купували раз і назавжди

Тут ніби все зрозуміло – наразі домінує легкість, вільний простір. І в такому випадку дубова стінка, тяжка й масивна – вже не актуальна.

Подумайте бодай як важко переміщати такі меблі у випадку ремонту чи переїзду. Наразі головний акцент на господарях помешкання, атмосфері в домі, а не на меблях.

Комплекти меблів, спальні гарнітури

Дизайнери схильні вважати що гарнітури, комплекти чи набори меблів (шафа, ліжко, тумба, туалетний столик) вже ніколи не повернуться у тренди.

 Світ схильний міксувати дорогі меблі з дешевими, поєднувати різні бренди і фактури, загалом відмовитися від будь-яких умовностей й меж.

Меблі мають поєднуватися між собою, але не повинні бути ідентичними.

Подушки на дивані

Подушки на дивані перестали бути трендом. Особливо гори кольорових подушок, вони геть не додають затишку помешканню.

Достатньо навіть дві подушки для великого дивану. Тренд – не в кількості, а у тому, щоб їх було достатньо господарю. Ну добре, це дуже скандинавське рішення – лагом.

Дерев'яні рейки

Здається з ними дизайнери просто свого часу перегнули палку. Їх використовували у спальнях й вбиральнях, засилля рейок в офісах і лікарнях. З них робили перегородки й декор для стелі. І тепер все – більше їх ніхто не хоче.

Стільчики Eames

Ергономічні й продумані крісла, зручні. Їх просто обожнюють через пропрацбовані до дрібниць деталі. Але це призвело до появи шаленої кількості реплік, ціною у десятки рази нижчою від оригіналу. Тож така популярність не може залишатися у трендах на віки.

Крім того, експерти нагадують у перелік речей, які давно стали антитрендом, рішення які вже ніколи не повернуться у ТОП:

  • Пластикові душові кабіни з піддонами
  • Ванни з гідромасажем
  • Горизонтальний поділ простору у санвузлах керамічною плиткою (зверху світла, знизу – темна, а посередині бордюр)
  • Багаторівневі гіпсокартонові стелі з точковими світильниками
  • Масивні багатошарові штори
  • Розкоші

Найбільш актуальною ідеєю 2021 року, яка очевидно перейде і в наступний рік, є прагнення не створювати собі зайвого клопоту щодо обслуговування простору де ви живете.

Інтер'єр повинен приносити задоволення.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень