Вчені розповіли, що буде з дітьми, які не випускають з рук телефони

Це може мати довгострокові наслідки

Для багатьох батьків поставити перед дитиною екран — перевірений і надійний спосіб розважити її та заспокоїти її.

Але, за останніми дослідженнями, такий спосіб має недоліки. Особливо це стосується довгострокових наслідків.

Вчені з Мічиганського університету дослідили, як капризних дітей від 3 до 5 років заспокоювали цифровими пристроями.

У дослідженні взяли участь 422 батьків і стільки ж дітей.

Дослідники виявили, що збільшення використання пристроїв як заспокійливих механізмів було пов’язане зі швидкими змінами настрою та підвищеною імпульсивністю.

Асоціація була особливо сильною у молодих хлопчиків і дітей, які вже мали ознаки гіперактивності, імпульсивності та сильного темпераменту. Схоже, що ці гаджети можуть завадити дітям розвивати власні способи регулювання емоцій.

- Використання мобільних пристроїв для заспокоєння маленької дитини може здатися нешкідливим, тимчасовим засобом для зменшення стресу в домогосподарстві, але це може мати довгострокові наслідки, якщо це регулярна стратегія заспокоєння, — вважає педіатр Дженні Радескі.

В ранньому віці пристрої можуть завадити дітям розвивати власні методи саморегуляції.

Автори дослідження підкреслюють, що помірне використання пристроїв може бути корисним і його не можна легко виключити взагалі. Але їх не слід використовувати як основний або частий спосіб для заспокоєння дітей.

Це не нова тема, і в минулому батьки були стурбовані тим, що діти проводили занадто багато часу перед телевізором або з відеоіграми. Однак сучасний досвід медіаспоживання набагато фрагментарніший, інтерактивніший і доступніший.

- Вихователі можуть відчути миттєве полегшення від використання пристроїв, якщо вони швидко й ефективно зменшать негативну та складну поведінку дітей. Це приносить задоволення як батькам, так і дітям і може мотивувати їх обох підтримувати цей цикл, - вважає Радескі.

Джерело: Sciencealert

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень