Вся правда про шведський стіл: куди єгиптяни дівають те, що не з’їли туристи?
Принцип «Все йде в справу»
Зазвичай єгипетські готелі середньої руки однаково ставляться до їжі, що залишилась після шведського столу.
Їжу жорстко економлять. Страви, які гості не доїли, переробляють і наступного дня знову видають туристам – і так без кінця-краю.
Результат може бути сумним.
Що ж до кращих готелів, що дбають про свою репутацію, то тут підхід дещо інший.
Вони намагаються максимально ретельно й ощадливо готувати на ту кількість туристів, яка є в готелі на цей час.
Якщо ж на першу третину вечері видно, що відпочивальники голодні і їжі може не вистачити, що кухні готують додаткову їжу в турборежимі. Все для того, щоб не було зайвої їжі, яку треба або викидати, або згодовувати гостям завтра.
У лакшері-готелях інший алгоритм харчування – вони не економлять на їжі. А страви, що лишились, віддають нужденним.
Схема така: спершу їдять туристи, потім працівники.
- Якщо всі наїлися, а частина їжі все-таки залишилася, то її в боксах відправляють у так званий «Банк їжі» (bank food) у Хургаді. Із цього «банку» їжа швиденько розвозиться установами: до поліцейських дільниць, у госпіталі для молодшого медичного персоналу чи хворих, які не мають родичів, а також вирушають до сирітських будинків.
Джерело: DIP
Радіо Трек: НОВИНИ