Як відпочивають українці під час війни: огляд туристичного ринку

Загалом країні не до туризму, але рух є

Країні не до туризму – іноземці не приїздять, у багатьох українців фінансові пароблеми. Зараз санаторії на заході України майже порожні або зовсім закриті.

Про ситуацію з сезоном відпусток детально розповів директор Центру розвитку туризму Володимир Царук.

Внутрішній туризм

З початком літа українці почали мінімально виїжджати хоча б на вихідні, недалеко від місця проживання. Є й попит на одноденні екскурсії, послуги пропонують багато гідів. 

Наприклад, у Києві є пропозиції 3-4-годинних екскурсій по місту. Цей вид відпочинку має попит у суботу та неділю.

- Під час війни в країні не до туризму, його діяльність зведена до дуже низьких показників. Наприклад, санаторії в Трускавці чи Східниці на сьогодні або закриті зовсім, або мінімально заповнені, тому що в людей немає коштів, щоб відпочити і підлікуватися. А іноземні туристи сюди не приїдуть, тому що в Україні війна, — зазначив Царук.

 

Подорожі за кордон

Попри війну і повномасштабне вторгнення, в останні декілька тижнів серед українців є попит на відпочинок біля моря. Про це розповів президент Української асоціації туристичних агентств Антон Рудич.

- Останні декілька тижнів з’явився попит на відпочинок і серед тих, хто зараз знаходиться в Україні, і серед тих, хто виїхав за кордон. Звичайно, їздити не дуже зручно, але можливість така є. Відвідують, як і зазвичай, пляжні країни: Туреччина, Єгипет. Напрямки майже не змінилися, проте змінилося місце, звідки треба виїжджати і вилітати. З території України виїжджають до Польщі, також є виїзд до Кишинева, це два найпопулярніші напрямки, — зазначив Рудич.

 

Відпочинок для малечі

Попри війну, як зазначив Володимир Царук, є попит на дитячий відпочинок.

- Відкриваються дитячі табори в Україні. У першу чергу в тих регіонах, де відносно безпечно. Це Закарпатська, Івано-Франківська області, Львівська, та її частина, що поблизу Карпат. Туроператори або організатори дитячого відпочинку займаються пошуком відповідних місць, де є безпечні укриття чи сховища, щоб у разі повітряної тривоги сховати дітей. Бо у батьків зараз така вимога. І перш ніж відправляти дітей до таких закладів, вони запитують і просять фото, щоб переконатися, чи є куди сховати дітей — повідомив Царук.

Морський відпочинок в Україні цьогоріч не доступний, але, принаймні відновилися дитячі тури до моря за кордон. Це Болгарія, Греція, Чорногорія.

- Туди відправляються дитячі групи. Особливість цих груп у тому, що в деяких таборах є можливість, щоб ще поїхали і батьки. Наприклад, мама. Мається на увазі, що для батьків там теж є приміщення. Проте окремо від дітей, адже це все ж таки дитячий табір, — зазначив Царук.

Джерело: finance.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень