Перетворять відпочинок на кошмар: п’ять речей, які можуть зіпсувати відпустку в Туреччині

Краще знати про них заздалегідь

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

Сезон літніх відпусток не за горами і завбачливі туристи вже починають планувати відпочинок за кордоном - адже чим раніше забронювати тур, тим дешевшою в результаті вийде відпустка. Один з найпопулярніших напрямків пляжного відпочинку - Туреччина. Але, як і в кожній країні, там є свої нюанси, що можуть зіпсувати поїздку і лишити після себе негативне враження. Тож, щоб відпустка вдалася, про них краще знати заздалегідь.

Сонячні опіки та тепловий удар

Одна із небезпек, до яких туристи часто ставляться легковажно, пов’язана з нехтуванням елементарних правил безпечного перебування на сонці. Найбільш поширена проблема, з якою звертаються за медичною допомогою любителі пляжного відпочинку – це саме сонячні опіки. Засмагати годинами на пляжі взагалі не надто корисно для здоров’я, а літо у Туреччині доволі спекотне.

З 11-тої до 15-тої години дня краще взагалі уникати дії прямого сонячного проміння. Не варто також забувати про сонцезахисні засоби, головні убори, спеціальний одяг для купання. Особливо це стосується дітей.

У разі виникнення проблем зі здоров’ям не слід зволікати, потрібно одразу звернутися до лікаря.

Крадіжки

Останнє, що варто робити туристам у Туреччині, так це залишати без нагляду свої речі. І хоча зазвичай із безпекою в готелях все гаразд, все ж бували випадки, коли люди залишалися без цінних речей. 

Також не варто брати з собою цінну техніку або ж прикраси на пляж - там ризики згубити щось значно підвищуються. 

Алкоголь

Отруєння фальсифікованим алкоголем – одна з найбільш поширених причин смерті туристів у Туреччині. Потрібно зазначити, що алкогольні напої закордонного виробництва тут коштують недешево, тому в готелях економкласу зазвичай можна знайти лише алкоголь місцевого виробництва – не завжди належної якості, а інколи і небезпечний для здоров’я. Тому як альтернативу можна придбати все, що потрібно, в д’юті фрі, або ж просто утриматися від зловживання.

Інфекції

У великих готелях, розрахованих на декілька тисяч осіб, дещо більший ризик заразитися кишковими чи дерматологічними інфекціями. Щоб убезпечити себе, слід приймати душ до і після басейну, використовувати спеціальні дезінфекційні засоби.

Незле буде уважно вивчити відгуки про готель, в який збираєтесь - туристи зазвичай пишуть про те, як там з прибиранням і загальною чистотою.

Землетрус

І якщо усьому вищезгаданому ще якось можна запобігти, то наостанок хотілося б попередити про небезпеку, що може виникнути в будь-який момент. Більша частина території Туреччини знаходиться в зоні підвищеної сейсмічної активності.

Щодо курортної зони Егейського моря - узбережжя Анталії, куди переважно їздять українські туристи, то в цьому плані там відносно безпечно. Та все ж краще бути підготованими і мати хоча б приблизне уявлення, як правильно діяти в різних надзвичайних ситуаціях.

Джерело: Ukrayna

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень