РФ виступає – Проти посередництва Ердогана в її стосунках з Україною. ОДНАК

Москва хоче, щоб Туреччина переконала Київ

Росія не розглядає можливості посередництва Туреччини у вирішенні конфлікту з Україною.

Про це у середу, 1 грудня, заявила представник МЗС РФ Марія Захарова, пише ТАСС.

Раніше, як відомо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про готовність стати посередником між РФ та Україною.

Київ висловився – За, однак Москва – Проти:

«Про жодну посередницьку роль Туреччини між Росією та Україною щодо врегулювання внутрішньо-українського конфлікту не може йтися», - сказала Захарова.

"Ни о какой посреднической роли Турции между Россией и Украиной по урегулировании внутриукраинского конфликта не может идти речи", - сказала Захарова.
Марія Захарова

За її словами, РФ не є стороною конфлікту на Донеччині.

«Ми, безумовно, вдячні турецькій стороні і зокрема президенту Туреччини за прагнення сприяти внутрішньо-українському врегулюванню.

 

Важливим кроком на цьому напрямі міг би стати його внесок у переконання української влади відмовитися від агресивних планів щодо Донбасу, нарешті розпочати виконувати мінські домовленості у прямому діалозі з представниками Донецька та Луганська», - зазначила Захарова.

"Планируется телефонный разговор наших лидеров. Думаю, эти вопросы тоже будут обсуждаться", - сказал Глава МИД РФ Сергей Лавров.
Сергій Лавров

Лавров за Мир з Україною?

Водночас глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що президент Росії Володимир Путін таки може обговорити питання «турецького посередництва» з Ердоганом.

«Планується телефонна розмова наших лідерів. Думаю, ці питання також обговорюватимуться» - сказав він.

Він наголосив, що Туреччина «має особливу позицію» щодо ситуації в Україні і постійно на офіційному рівні заявляє про неприпустимість окупації Криму.

У питанні ж Донбасу турецька сторона заявляє про необхідність повністю виконувати мінські домовленості, але «вкладає в цей заклик дуже специфічний зміст, пропонуючи, щоб Росія активніше виконувала свої зобов'язання»

ВЕРСІЯ:

  • На думку деяких експертів, Сергій Лавров, як не дивно, представляє те крило в російській політиці, яке виступає за примирення та знаходження хоч якогось порозуміння між Україною та Росією.
  • Зокрема, звертають увагу на його постійні, нібито, спроби організувати зустріч між Зеленським та Путіним. Проте, допоки всі такі плани – зривалися.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень