Єгипетський час, ризики та небезпеки: усі тонкощі Єгипту для туристів-новачків

Те, що потрібно знати

Збираєтеся до Єгипту? Дізнайтеся, який одяг та речі взяти із собою до Єгипту, як пересуватися містами та які заходи безпеки необхідні у цій країні. Розповідаємо усе, що треба знати перед першою мандрівкою до Єгипту.

Нагадуємо, що для подорожей під час воєнного стану українці використовують аеропорти найближчих країн. 

Безпека

Часто навіть досвідчені відпочивальники кажуть, що у країні пірамід не надто безпечно. Втім, це не зовсім так – адже в країні навіть існує спеціальна туристична поліція.

Звісно, як і в кожній країні, в Єгипті потрібно дотримуватися правил особистої безпеки:

  • не ходити вночі самому,
  • завжди стежити за своїми грошима та цінними речами,
  • не довіряти випадковим людям,
  • не ходити до неблагонадійних районів,
  • користуватися послугами ліцензованих таксі.

Самостійна подорож Єгиптом для жінок

Ця країна не зовсім підходить для жіночих соло-мандрівок - самотні жінки-іноземки можуть зустрітися з надмірною увагою чоловіків, особливо в нетуристичних місцях. На курортах ви можете почуватися захищеніше – там уваги набагато менше. 

Загальна порада жінкам, які хочуть мандрувати Єгиптом: одягатися консервативно. не розмовляти з незнайомцями, намагатися їздити на екскурсії з гідом або попутницями.

Як пересуватися в Єгипті

У Каїрі можна користувати Uber або Careem (арабська версія Uber). На курортах ви зможете їздити місцевими маршрутними таксі, що зупиняються в основних туристичних локаціях.

Також вам неодмінно запропонують послуги таксі, однак потрібно домовлятися про ціну поїздки перед нею. Або стежити, щоб водій увімкнув лічильник.

Коли найкраще їхати до Єгипту

Туристи їдуть до цієї країни протягом усього року. Найприємнішими місяцями називають квітень і травень, а також період з вересня до листопада. Тоді відпочивати на морі не надто спекотно і дуже приємно.

Влітку тут може бути шалена спека, а взимку – дути прохолодний вітер. Втім, протягом усього року в Єгипті сонячно й тепло – тому туристичний сезон тут ніколи не закінчується.

Гроші в Єгипті

Місцева валюта – фунти. Але на відпочинок краще брати із собою долари. Їх можна міняти на місцеву валюту, а можна й ні – майже скрізь без проблем приймають долари.

Варто знати, що в Єгипті заведено залишати чайові носіям та покоївкам у готелі, водіям, гідам, офіціантам – усім людям, що надали вам будь-які послуги.

Платня за фото

У багатьох туристичних місцях доведеться платити за те, щоб користуватися фотоапаратом та зробити світлини. Суми зазвичай невеликі, однак до цього потрібно бути готовим.

Вода в Єгипті

У цій країні низька якість водопровідної води, тому нею не радять навіть чистити зуби, а пити й поготів. У готелях туристам дають питну воду на день для власних потреб. Якщо подорожуєте самостійно, обов'язково купуйте воду в пляшках.

Пити в Єгипті потрібно багато, адже там спекотно. 

Що з собою брати

Перелік речей, що знадобляться кожному мандрівнику:

  • дезинфікуючий засіб для рук,
  • зручний одяг, що закриває тіло і вбереже як від сонця, так і від вітру,
  • зручне закрите взуття – у босоніжках ваші ноги завжди будуть брудними,
  • хустка або шарф – ним можна захиститися від пилу, сонця, вітру, або накинути на плечі, коли йдете до мечеті.

Важливо. В Єгипті нерідко можна почути фразу «за єгипетським часом». Це значить, що жодного розкладу не існує, і люди роблять щось, коли захочуть. Навіть потяги можуть приходити «за єгипетським часом»

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень