Як зекономити в Єгипті: кілька простих лайфхаків для українських туристів

Довірливих туристів дурять

Відпочинок у Єгипті у порівнянні з іншими країнами чи не найдоступніший для українців. Але, знаючи хитринки, можна добряче зекономити ще. Отож, кілька лайфхаків, як зекономити в Єгипті.

Треба знати, де міняти гроші

У Єгипті не обов'язково їхати в банк чи шукати типовий обмінник, щоб поміняти валюту. У курортних містечках популярні обмінні банкомати, які дозволяють поміняти гроші за вигідним курсом з мінімальною комісією. Зробити це можна і без банківської карти.

Робіть правильні запаси

Запасіться однодоларовими купюрами, якщо ви хочете отримувати максимально якісний сервіс. Для цього вам треба мати гроші на чайові.

Ну купуйте екскурсії будь-де

На вулиці в Єгипті вам можуть запропонувати екскурсію за вигідною ціною, проте, це можуть бути шахраї, які можуть надати неякісну послугу, а часто просто забрати гроші і втекти. Купуйте такі послуги у перевірених продавців. Наприклад, купуйте екскурсії у свого туроператора.

Ціна квитка у маршрутках

У курортному Шарм-ель-Шейху курсують біло-блакитні автобуси, в яких немає фіксованої вартості проїзду. Якщо туристи запитують вартість, то водії зазвичай говорять ціну в 3 долари, але для місцевих вона становить менше долара. Сміливо заходьте у таку маршрутку, давайте один долар і кажіть, куди їдете.

Все перевіряйте

У Єгипті дуже люблять «заробляти» на довірливих туристах, не додаючи решту. Тому завжди перераховуйте гроші, коли щось купуєте.

Торгуйтеся

На ринках і в магазинах Єгипту зазвичай спершу називають завищену ціну, але ви не соромтеся її максимально занизити. Якщо продавець стоїть на своєму, то просто покажіть, що готові піти, тоді вам назвуть реальну ціну товару.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень