Вареники зі шпинатом і сиром (РЕЦЕПТ)
Вареників багато не буває. Страва калорійна, але дуже смачна і колоритна.
Інгредієнти для тіста:
- борошно - 400 г
- вода - приблизно 250 мл.
- сметана - 2-3 ст. л.
- сода - 1 / 3 ч. л.
- дрібка солі.
Інгредієнти для начинки:
- кисломолочний домашній сир - 500 г
- листя шпинату (без стебел) - 400 г
- ріпчаста цибуля - 200 г
- вершкове масло - 80-100 г
- сіль, чорний мелений перець.
Спочатку замішуємо тісто для вареників. Даємо тісту час відпочити і готуємо начинку.
Шпинат помити, обсушити і дрібно нарізати. Цибулю почистити, нарізати маленькими кубиками і на вершковому маслі злегка обсмажити до золотистого кольору.
До обсмаженої цибулі додати шпинат, перемішати і на середньому вогні тушкувати 2-3 хвилини. Шпинат із цибулею додати до сиру. Посолити, поперчити і все ретельно перемішати. Начинка готова.
Ліпимо вареники.
В киплячу підсолену воду викласти вареники. Помішуючи, щоб вони не прилипли до дна, на великому вогні швидко довести до кипіння. Коли вареники спливуть, вже на середньому вогні варити їх ще 2-3 хвилини. Потім шумівкою вареники викласти в посудину і полити розтопленим, трохи підсоленим вершковим маслом.
Вареники зі шпинатом і сиром готові, вони добре смакують зі сметаною.
Смачного!
Джерело - smachno.in.ua
Фото - з мережі
Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ