Вакцинуватися «у перших рядах» можуть не лише медики: що для цього треба

В уряді вирішили, що так буде вигідніше

В Україні відкоригували так звану «дорожню карту вакцинації».

Відтепер зробити щеплення під час першого етапу вакцинації проти COVID-19 мають право не лише медики, а й люди, які увійшли до спеціального списку.

Як повідомляє РАДІО ТРЕК, отримати першу дозу раніше за інших можуть відомі громадські діячі та лідери думок.

І на це є дві причини:

► таким чином в країні намагаються популяризувати вакцинацію;

► так вдасться зменшити кількість препарату, який доведеться утилізувати.

Річ у тому, що у кожному флаконі «Covishield» - по 10 доз вакцини, які треба використати протягом 6 годин, пояснює кураторка кампанії із вакцинації на Рівненщині Олена Гандзюк.

Загалом в область доставили 17 100 доз препарату (це 1 710 флаконів), які зберігаються на спеціальній базі. Ця вакцина не потребує наднизьких температур, тож мобільні бригади можуть запасатися нею на 2-3 дні вперед.

Нагадаємо, що якщо після щеплення у вас трохи погіршилося самопочуття – це не обов’язково побічна реакція на препарат. Так і має бути, запевняє Олена Гандзюк.

До слова, на Рівненщині всього є понад 21,5 тис. медпрацівників. У першій хвилі мають зробити щеплення учасники мобільних бригад (20 осіб), 680 медиків із 15-ти опорних лікарень області, 273 працівники екстренки і 51 працівник лабораторій, які займаються «ковідними тестами».

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень